Silovateljima studentkinje smrtna kazna vešanjem

Sud u Indiji presudio četvorici monstruma

Sud u Indiji izrekao smrtnu kaznu vešanjem četvorici silovatelja, koji su u decembru pretukli i silovali 23. godišnju studentkinju u autobusu u Nju Delhiju, koja je kasnije u bolnici preminula od teških povreda, javlja Tanjug, a prenosi B92.

Sudija Jogeš Kana, koji je proglasio krivim četvoricu nasilnika zbog grupnog silovanja i hladnokrvnog ubistva početkom ove sedmice, odbacio je zahteve njihovih advokata da se kazna ublaži, prenele su svetske agencije.

Otac preminule devojke je posle izricanja presude izjavio da je zadovoljan kaznom.

U izvršenju zločina je učestvovalo šest Indijaca od kojih je jedan, Ram Singh, u zatvoru izvršio samoubistvo. Drugi koji je maloletan (njegovo ime nije objavljeno) je prošle nedelje osuđen na tri godine popravnog doma, što u Indiji predstavlja maksimalnu kaznu za maloletnike.

Taj zločin izazvao je višemesečne proteste širom Indije, zbog loše sigurnosti žena i učestalih silovanja u zemlji, a tužilaštvo, mnogi vladini zvaničnici i gotovo celokupna javnost zatražili su za silovatelje smrtnu kaznu.

Prilikom ulaska u zgradu suda, uoči izricanja presude, njih četvorica su uzvikivali okupljenim novinarima “Spasite nas, braćo”.

Mala grupa demonstranata, koja je tražila smrtnu kaznu, okupila se pre izricanja presude ispred sudskog kompleksa.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr