Silovana, a bičevana zbog seksa pre braka

100 udaraca bičem kao nauk za sramotu

Sud na Maldivima osudio je jednu 15-godišnju devojku, žrtvu silovanja, na 100 udaraca bičem i osam meseci u kućnom pritvoru, nakon što je priznala da je u odvojenom slučaju imala predbračne seksualne odnose, rekli su zvaničnici.

Tokom policijske istrage nakon optužbi devojke da ju je silovao očuh utvrđeno je da je devojka imala seksualne veze na dobrovoljnoj bazi sa drugim muškarcem.

Iako je sada osuđena, ona će biti izbičevana kada napuni 18 godina, ali kazna se može odmah sada izvršiti ako ona to želi – rekao je neimenovani sudski zvaničnik – prenosi France Presse.

Predbračni seks je nezakonit na Maldivima gde se poštuju strogi islamski zakoni.

Očuhu za silovanje do 25 godina

Očuh devojke suočava se sa 25 godina zatvora ukoliko bude osuđen za silovanje i ubistvo, nakon što je navodno ubio bebu, svoje dete, koju je rodila osuđenica.

Ceo slučaj osudile su grupe za ljudska prava i vlada je zatražila da se ublaže mere protiv devojke koja je ostala traumatizovana jer ju je očuh stalno silovao.

Masud Iman, portparol predsednika Mohameda Vahida, rekao je France Presse-u da devojku treba tretirati kao žrtvu, ali da ona, ipak, treba da “se stidi svoje sramote”.

Ona neće biti bičevana da bi osetila bol, već da oseti sramotu, jer je uradila nešto što se protivi religiji – rekao je Iman.

Nije jasno da li će devojčin partner, takođe, biti optužen za predbračni seks.

Povratak na Net.hr