Misteriozna plavokosa devojčica plesala za novac u romskom kampu (VIDEO)

Advokat tvrdi da je biološka majka svojevoljno dala romskoj porodici

Na video snimku koji je navodno snimljen pre tri nedelje, vidi se plavokosa kako devojčica nevoljno pleše uz dvoje starijih. Advokat tvrdi da je dete usvojeno uz saglasnost biološke majke

Objavljen je video s plavokosom devojčicom koja je nedavno pronađena u romskom naselju u Grčkoj, piše Daily Mail.

Video je navodno snimljen pre tri nedelje, a na njemu se vidi kako devojčica nevoljno pleše uz dvoje starijih.

Organizacija koja sada brine za devojčicu, poznatu kao Marija, otkrila je kako je dete odgajano da prosi, pleše i moli za novac koristeći svoj nevini izgled.

Marija je trenutno u središtu Interpolove istrage kojom pokušavaju da joj utvrde identitet.

Advokat romske porodice Kostas Kacavos rekao je Rojtersu da je par usvojio devojčicu po imenu Marija uz dozvolu njene biloške majke, mada je priznao da usvajanje nije izvedeno po zakonskim propisima.

On je izrazio uverenje da će Marijina biološka majka biti uskoro pronađena i rekao da će proveriti tvrdnje romskog para, preneo je CNN.

“Oni je vole i brinu o njoj kao o svom sopstvenom detetu”, naveo je Kacavos.

U slučaju koji je izazvao ogromno interesovanje u Grčkoj, vlasti su optužile romski par za otmicu devojčice Marije, uzrasta između četiri i pet godina, čiju su fotografiju objavile prošle nedelje i taj par danas treba da se pojavi pred sudom.

U nadi da će doći do potpunijih informacija o osumnjičenima, vlasti će danas objaviti fotografije Roma i Romkinje koji su optuženi da su oteli maloletnicu i falsifikovali lična dokumenta, javila je državna novinska agencija AMNA.

Policija izražava sumnju kad je reč o podacima koje je romski par pružio o Mariji i o još jednom detetu o kojem se staraju.

Devojčica je pažnju policije privukla zbog izrazito plave kose i zelenih očiju, kojima je odudarala od izgleda članova porodice s kojom je živela.

Od kada su mediji, koji su devojčicu nazvali “plavi anđeo”, objavili priču o maloj Mariji, na hiljade ljudi javlja se organizaciji “Dečji osmeh”, neki samo da pokažu saosećanje, a neki da ponude pomoć u istrazi i pronalaženju njenih roditelja, objavila je agencija ANA.

U humanitarnoj organizaciji “Dečji osmeh”, koja je preuzela brigu o devojčici, kažu da je dete zbunjeno i u šoku zbog promene sredine, ali da joj je sada mnogo bolje, nakon što je u četvrtak, tokom policijske kontrole, pronađena u kući u kojoj je živela u lošim i nehigijenskim uslovima nedaleko od Larise u centralnoj Grčkoj.

Romski par je, kako je saopštila policija, dosad stalno menjao priču o tome kako se Marija našla u njihovoj porodici, sa kojom nije ni u kakvom srodstvu, što je potvrdila i analiza DNK.

//www.youtube.com/embed/7TNbgcQKGQk

Povratak na Net.hr