Kinezi zarobljenog direktora Amerikanca drže kao taoca već pet dana

Ne daju mu ni da spava

Amerikanac Čip Starns, direktor jedne fabrike medicinske opreme u Kini, upozorio je da ga njegovi radnici drže kao taoca već peti dan, zahtevajući od njega da im odobri otpremninu kao što je dobilo njihovih 30 kolega u nedavno ugašenom odeljenju za plastiku.

Starns je izjavio da su lokalni kineski zvaničnici u subotu posetili tu fabriku u predgrađu Pekinga i naveli ga da potpiše da će ispuniti zahteve radnika, iako je on pokušao da objasni da, suprotno glasinama, preostalih 100 zaposlenih neće biti otpušteno, javlja agencija AP, a prenosi Tanjug.

Radnici danas očekuju isplatu, rekao je 42-godišnji Starns i dodao da oko 80 radnika blokira sve izlaze iz fabrike 24 sata na dan i da mu ne daju da zaspe, tako što njegovu kancelariju osvetljuju jakim svetlom i lupaju mu po prozorima.

Osećam se kao zarobljena životinja. Mislim da je ovo što se događa veoma nehumano. Ja se ovde nalazim već deset godina i otvorio sam mnoga radna mesta, tako da ni u najluđim snovima ne bih mogao da pretpostavim da će ovo da se dogodi – rekao je Starns, inače suvlasnik kompanije za snabdevanje medicinskim materijalom, “Koral springs”, sa sedištem na Floridi.

Starns trenutno čeka da u fabriku stignu njegovi advokati kako bi sa predstavnicima pobunjenih radnika razgovarali o sporu oko otpremnina.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr