Jedno dete stradalo, a četiri povređena od mine

Nesreća se dogodila u dvorištu jedne porodične kuće

Od eksplozije tromblonske mine u Hadžićima, u BiH, poginuo je jedan desetogodišnji dečak, a četvorica, takođe maloletnih dečaka je teško povređeno, prenosi “Dnevni Avaz”.

Nesreća se dogodila u dvorištu jedne porodične kuće u naselju Žunovnica u Hadžićima, prenosi “Dnevni avaz”.

Četiri povređena dečaka su odmah prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Radi se o tri dečaka rođena 2001. godine, dok je četvrti rođen 1991. godine, piše Avaz.

Jedan ima intercerebralno krvarenje i biće smešten na Odeljenje intenzivne nege Klinike za neurohirurgiju, gde će mu se pratiti stanje, drugi ima frakturu zida očne orbite i smešten je na Kliniku za očne bolesti. Treći dečak ima povrede abdomena i sada je u operacionoj sali. Dečak koji je rođen 1999. godine ima povredu mekih tkiva nadlaktice i ramena i smešten je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju -, kazala je portparolka KCUS-a za “Klix.ba”.

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama do kojih je Avaz došao na licu mesta, tromblonska mina je eksplodirala ispred šupe u dvorištu, gde su je deca aktivirala, a ranije je pronađena u obližnjoj šumi.

Uviđaj je u toku, na lice mesta su stigli glavni tužilac i sudski veštak. Telo stradalog mališana je poslato na obdukciju.

Povratak na Net.hr