Bračnom paru koji umesto lekara bira molitve, umro i drugi sin

Prvi sin im je preminuo 2009. godine od bakterijske upale pluća

Bračni par Herbert i Ketrin Skejbl iz Filadelfije je, nakon što je 2009. osuđen na uslovnu kaznu zatvora u slučaju smrti svog dvogodišnjeg sina, koga su pokušavali da spasu molitvama umesto da ga odvedu kod lekara, suočen sa novom optužbom nakon što im je preminuo i drugi sin.

Skejblovi koji pripadaju fundamentalističkoj hrišćanskoj Crkvi Hristovog jevanđelja prvog veka, koja propoveda da vera donosi izlečenje su prošle nedelje izgubili i osmomesečnog sina Brendona, koji je imao dijareju i probleme sa disanjem, i prestao je da jede.

Njihov prvi sin je pre četiri godine umro od bakterijskog zapaljenja pluća.

Tužilaštvo je u utorak saopštilo da će odluku o tome da li će biti podignuta optužnica doneti nakon što dobije rezultate autopsije.

Advokat Ketrin Skejbl Mitri Džajaraman, upozorila je da se ne žuri sa donošenjem presude, istakavši da su ona i njen muž dobri roditelji, duboko potreseni gubitkom drugog deteta.

Nedostaju odgovori na mnoga pitanja. Nismo videli izveštaj sa autopsije. Ne znamo uzrok smrti deteta. Ono što znamo je da su gospodin i gospođa Skejbl potreseni i duboko pate zbog gubitka svoje bebe – rekla je Džajaraman za agenciju AP.

Sedmoro dece im je smešteno u hraniteljske porodice

Bračni par je 2009. godine osuđen za ubistvo iz nehata dvogodišnjeg sina Kenta. Simptomi su bili kašalj, zatvor, razdražljivost i nedostatak apetita. Roditelji su tvrdili da je jeo i pio do poslednjeg dana i da su mislili da mu je bolje. Tada su osuđeni na desetogodišnju uslovnu kaznu zatvora.

Na saslušanju u ponedeljak, sudija je rekao roditeljima da su prekršili uslovnu kaznu, napominjući da su priznali istražiteljima da su se molili Bogu da Brendon ozdravi, umesto da potraže lekarsku pomoć. Tužilaštvo je tražilo da se par uputi na izdržavanje zatvorske kazne, ali je sudija to odbacio zato što im je sedmoro preostale dece oduzeto i smešteno u hraniteljske porodice.

Povratak na Net.hr