ZVIJEZDA INTERA I VATRENIH PORUČILA: / 'Nadam se da reprezentacija neće ponavljati pogreške s Eura'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ivan Perišić, nogometaš talijanskog Intera i hrvatske nogometne reprezentacije, dao je veliki intervju za službenu stranicu FIFA-e, koji je prenio i Hrvatski nogometni savez.

15.2.2017.
12:54
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zvijezda Intera i Vatrenih nije imala lagani nogometni put, kao 17-godišnjak zaputio se iz Hajduka u Sochaux pa preko belgijskog Club Bruggea stigao do Bundeslige, kod Kloppa u Borussiju (D), zatim u Wolfsburg i onda u Inter.

"Učinio sam sve što sam mogao da budem tu gdje sam sada. Svakim danom postajem sve iskusniji, kako sam skupljao iskustvo u Bundesligi, tako činim i sada u Serie A. Osjećam se stvarno super u Interu i nadam se da možemo do boljeg rezultata nego prošle godine, a Milano je uistinu prekrasan. Uživamo i ja i moja obitelj", kaže Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nadam se dobrom rezultatu u Rusiji, ali prvo se moramo plasirati'

Perišić se prisjetio ljeta u Francuskoj, ali ne prošlog, kad je Hrvatska na Euru ispala u osmini finala s Portugalom, nego onog prije gotovo dva desetljeća, kad su Vatreni bili brončani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da pamtim Svjetsko prvenstvo 1998. godine. Imao sam samo devet godina, gledao sam sve utakmice i sve pamtim, nikad ga neću zaboraviti. To je bilo nevjerojatno postignuće Vatrenih, koji su igrali fenomenalno", rekao je hrvatski reprezentativac.

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine Perišić je već imao jednu od glavnih uloga u momčadi, po mnogima bio najbolji igrač Vatrenih na tom natjecanju na kojem se upisao u strijelce protiv Kameruna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Hrvatka nije prošla skupinu, dalje su otišli Brazil i Meksiko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pojedinačno je bilo odlično, zabio sam dva gola i upisao asistenciju, ali kao momčad nismo prošli skupinu i to je bilo razočaranje. Učili smo iz tog iskustva, kao i na Europskom prvenstvu 2016. godine, te se nadam da ćemo uspjeti na budućim turnirima ne ponavljajući pogreške. Tako bismo mogli ostvariti dobar rezultat na SP-u u Rusiji, ali prvo se moramo plasirati".

U kvalifikacijama Hrvatska vodi ispred Ukrajine, Islanda, Turske, Finske i Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo se koncentrirati na svaku preostalu utakmicu, niti jedna neće biti laka. Moramo odigrati najbolje što možemo kako bismo prošli kvalifikacije", Perišićeve su riječi.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo