NESUĐENI VATRENI

ZVIJEZDA BORUSSIJE OTVORENO PRIZNALA: ‘Tu sam gdje jesam zbog hrvatske putovnice’

Američki nogometaš Christian Pulišić (19) imao je priliku zaigrati za Hrvatsku, ali vodstvo HNS-a nije ga uspjelo na to nagovoriti.

S obzirom na to kako se razvija njegova karijera u Borussiji Dortmund lako je primijetiti koliko bi on značio Hrvatskoj kako u ovom trenutku tako i u budućnosti.

KOVAČ JE KRIV ZA SVE: Nesuđeni Vatreni otkrio kako mu je bivši izbornik pomogao da postane zvijezda Bundeslige

Ništa od toga Pulišić ne bi do sada ostvario da nije u ključnom trenutku dobio hrvatsku putovnicu.

U ispovijesti za Player’s Tribune progovorio je upravo o tome.

“Nemam najbolji odgovor na pitanje što je bilo ključno u mojoj karijeri. Imao sam puno sreće. Kako od velike podrške roditelja tako do sjajnih trenera i suigrača. Jednu stvar ipak mislim da ljudi ne razumiju najbolje, a ne mogu vam reći koliko je važna, a to je činjenica da imam hrvatsku putovnicu. Ona je možda bila prevaga”, otkrio je Pulišić.

“Zahvaljujući dvojnom državljanstvu već sam sa 16 godina mogao doći u Europu i trenirati u Dortmundu. Da nisam tek bih to mogao napraviti s 18 godina. Te su godine, između 16 i 18, ključne u razvoju nogometaša i kada možeš napraviti najveći napredak u karijeri”, rekao je Pulišić među ostalim.

Do nje je, inače, došao kada je njegov djed Mate, koji je hrvatskih korijena, kontaktirao je tadašnjeg izbornika i njegova brata Roberta, nekadašnjeg braniča Borussije Dormtund.

“Niko Kovač mi je pomogao da dobijem hrvatsku putovnicu. Bio mi je san igrati u Europi. Kada se pojavila Borussija stvarno nisam želio propustiti priliku”, izjavio je nedavno Pulišić za Sport Bild.

 

Povratak na Net.hr