Zvezda skinula blokadu u minut do 12

Džaja potvrdio

22.2.2013.
17:32
VOYO logo

Nezavidna materijalna situacija na Marakani, dugovanja prema pojedinim igračima, klubovima i poveriocima, kao i problem sa registracijom novih pojačanja, primorala je predsednika Dragana Džajića i potpredsednika Nebojšu Čovića da održe vanrednu konferenciju za medije.

Džajić je potvrdio da je klupski račun odblokiran i da fudbaleri koji su pristigli u zimskom prelaznom roku mogu da se registruju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Bilo je veoma teško stanje koje smo nasledili. Ne bi trebalo da sebe veličamo, ali bi trebalo istaći da je uložen veliki napor. Najvažnije je da možemo sada da normalno funkcionišemo i da u sredu počnemo utakmicu, ali i dalje nam predstoji još mnogo rada... - izjavio je Džajić.

- Uspeli smo da licenciramo igrače, iako je bilo mnogo logičnih i nelogičnih problema. Noćas oko 01.00 čas gospoda Antić i Radujko uspeli su da nađu konstruktivan predlog i ubede Borac da skine blokadu. U 16.00 časova ostali smo na 23.648.000 dinara duga, a to je delom 'skinuto' uplatom sredstava od transfera Nikole Maksimovića, a delom donacijom Gasproma - rekao je Čović koji je iznenađeno reagovao na spominjanje udela Milenka Kostića u skidanju blokade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Hvala mu, ali moje mišljenje je da je Borac mogao da brže rešen. Međutim, razumem ih i razumem to što nemaju poverenja u Crvenu zvezdu - dodao je Čović.

Sportski direktor Zoran Stojadinović podsetio je na ustupak Fudbalskog saveza i predsednika Tomislava Karadžića, čijom odlukom je produžen rok za licenciranje igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvezda je saopštila da su isplaćeni svi kojima je klub dugovao novac, a da će igrači i zaposleni u klubu sledeće nedelje dobiti plate. Najavljeno je i da će za desetak dana Gasprom uplatiti najavljena 4,5 miliona evra.

Dug Zvezde prema FK Borac, koji iznosi 603.000 evra, preuzeo je bivši finansijer Čačana Milenko Kostić, a tokom dana je postignut dogovor i sa Marfin bankom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći između četvrtka i petka, posle dugotrajnih pregovora članova UO kluba Branka Radujka i Aleksandra Antića, čelnici srpskog drugoligaša su pristali da dignu blokadu u iznosu od nešto više od 13 miliona dinara.

Najveći deo duga prema Borcu rešen je zahvaljujući Milenku Kostiću, nekadašnjem finansijeru Čačana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Tačno je da sam ja preuzeo taj deo Zvezdinog duga, radi se o iznosu od 118.000 evra na koliko je Borac blokirao račun crveno-belih. Ostatak duga Borac će naplatiti prema ranije dogovorenom sporazumu sa Zvezdom. Ovo sam uradio samo zato što volim Zvezdu, vole je i moja deca, a i poštujem neke ljude pre svega Dragana DŽajića - izjavio je ranije danas Milenko Kostić.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo