Zvezda posle drame do Evrolige (VIDEO)

Crveno-beli u neizvesnom meču pobedili Radnički u polufinalu fajnal-fora ABA lige

25.4.2013.
19:12
VOYO logo

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ABA lige i izborili plasman u Evroligu, pošto su savladali kragujevački Radnički rezultatom 79:78 (20:27, 21:13, 21:20, 17:18).

U drugom polufinalnom meču sastaju se domaćin završnog turnira Igokea i Partizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa trenera Dejana Radonjića je u uzbudljivoj završnici stigla do velike pobede, najviše zahvaljujući očajnoj igri Kragujevčana koji su prokockali veliku prednosti i gotovo dobijen meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je Vajt bio dva puta neprecizan sa linije za slobodna bacanja, na drugoj strani Radivojević pogađa jedno na devet sekundi pre kraja za vosđtvo 79:78. U poslednjem napadu košarkaši Radničkog promašuju šut za tr poena i crveno-beli su ipak zasluženo posle 14 godina izborili plasman u Evroligu.

Najefikasniji kod pobednika je bio Katić sa 22 poena, dok je Savović postigao 18 uz 11 skokova. U redovima Radničkog zapaženi su bili Ćapin sa 25, Vajt sa 12 i Mijatović sa 11 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je po završetku utakmice da je zadovoljan pobedom, ali ne i prikazanom igrom svojih igrača.

- Čekalo se 15 godina na plasman u Evroligu i zato čestitke zaslužuju svi. Meč je bio očekivano težak, stanje u timu je bilo nezavidno, ali igrači su uspeli. Znali smo da će biti na jednu loptu, imali smo uspona i padova tokom celog meča što je donekle bilo i očekivano, a mislim da smo imali i puno sreće. Ja sam tu tek desetak dana i čestitke zaslužuju moje kolege Lazić i Vukoičić koji su pripremili ovaj tim. Sada se okrećemo finalu u koje ćemo sigurno ući rasterećeniji. Ipak, ambicije su velike, kako timske tako i moje jer nikada nisam vodio tim u nekom velikom finalu - izjavio je trener crveno-belih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo