banner

OGROMNA VIJEST

ZUBČIĆEVA POVIJESNA POBJEDA SNAŽNO JE ODJEKNULA: Evo što se o njoj piše u svjetskim medijima

Prvi je Hrvat izvan obitelji Kostelić s pobjedom u Svjetskom kupu

Hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu osvojivši prvo mjesto na veleslalomu održanom u subotu u Yuzawa Naebi u Japanu. Zubčić je postao prvi hrvatski pobjednik veleslaloma u Svjetskom kupu u povijesti.

BRILJANTNI ZUBČIĆ UPISAO SE U POVIJEST HRVATSKOG SKIJANJA: Nakon sedam godina Hrvatska ima pobjednika u Svjetskom kupu

Slavio je nakon sjajne druge vožnje pošto je u prvoj vožnji ostvario 12. rezultat.

Prvi nakon Kostelića

Drugi je bio Švicarac Marco Odermatt sa zaostatkom od 0,74 sekunde, dok je treći bio Amerikanac Tommy Ford koji je za Zubčićem zaostao 1,07 sekundi.

Marco Odermatt, Filip Zubčić i Tommy FordFoto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

Ovo je prva pobjeda nekog hrvatskog skiljaša u utrci Svjetskog kupa nakon 2013. godine i Kostelićevog prvog mjesta u Kranjskoj gori Zubčićev najbolji rezultat u karijeri.Također, on je postao prvi Hrvat koji nije jedan od Kostelića s pobjedom u Svjetskom kupu i njegov uspjeh odjeknuo je u svijetu.

ZUBČIĆ NAPRAVIO SENZACIJU U JAPANU I UPISAO SE U POVIJEST: Nakon utrke otkrio dramatičan detalj: ‘Skoro sam se zaustavio…’

“Iznenađenje u Japanu, Filip Zubčić je po teškim uvjetima stigao do svojre prve pobjede”, piše slavni francuski list L’Equipe.

Austrijski Kurirer piše da je utrka u Japanu dobila iznenađujućeg pobjednika: “To nisu favoriti Kristoffersen, Kranjec ili Pinturault već Hrvat Filip Zubčić”.

“Zubčić je prvi Hrvat izvan obitelji Kostelić s pobjedom u Svjetskom kupu”, objavila je na Twitteru Svjetska skijaška federacija.

Povratak na Net.hr