REAKCIJA NAKON UTRKE

ZUBČIĆ OTKRIO TAJNU USPJEHA I ŠTO JE NAPRAVIO KAD JE ČUO ZA STRAŠNU NESREĆU: ‘To je bila jedina prava odluka da završim na postolju’

Skijaši će se u nedjelju u Adelbodenu boriti za bodove u slalomu, a Zubčiću će se pridružiti trio sa Sljemena, Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega.

Treći put u karijeri u Adelbodenu Filip Zubčić je stao na drugu stubu pobjedničkog postolja u utrci veleslaloma za Svjetski kup, dok je iznad njega bio samo fenomenalni Francuz Alexis Pinturault koji je došao i do treće uzastopne pobjede u ovosezonskim.

[VIDEO] ZASTRAŠUJUĆI PRIZORI NA ZUBČIĆEVOJ UTRCI: Amerikanac pri velikoj brzini teško pao na glavu, pogledajte snimku nesreće

“Stvarno sam jako sretan, bila je prava borba u drugoj vožnji. Izvukao sam maksimalno iz sebe, radio sam i pogreške jer sam previše riskirao na nekim dijelovima. To je bila jedina prava odluka da završim na postolju, morao sam riskirati, kad sam ušao u cilj, bio sam iznenađen koliku sam prednost imao s obzirom na pogreške”, rekao je Zubčić nakon utrke.

Zubčić je na stazu išao s brojem pet, ali je prije njegovog nastupa bila gotovo polusatna stanka zbog pada Amerikanca Tommyja Forda, koji je izgubio kontrolu nad skijama nekoliko vrata prije cilja, udario glavom u tvrdu podlogu i završio u zaštitnoj ogradi.

“Mislim da je bilo 25 sekundi prije mog starta, a zatim su mi rekli “Stop”. Treba ostati tada hladne glave, probao sam se smiriti i ponovno hladne glave ući u utrku. Ja sam bio zadovoljan sa skijanjem”, rekao je Zubčić.

Francuz Pinturault opet je bio prvi.

“Možda je sad na nivou iznad, kao nekad Hirscher, uvijek netko iskače. Možda ja uđem u takvu formu sljedeći mjesec. Važno je skupljati bodove, sve je moguće, idemo se boriti dalje”, završio je Zubčić.

Povratak na Net.hr