ZNA SE TKO IDE U BUNDESLIGU: / Koln se vraća nakon jedne, a Paderborn nakon četiri sezone

Image
Foto: Profimedia, ddp images

Poznati novi sudionici Bundeslige

19.5.2019.
18:40
Profimedia, ddp images
VOYO logo

Nogometaši Kolna i Paderborna izborili su plasman u elitni razred njemačkog nogometa dok će Union Berlin put u prvu ligu tražiti u dodatnim kvalifikacijama protiv Stuttgarta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koln je i prije zadnjeg kola osigurao povratak u prvu ligu nakon samo jedne drugoligaške sezone, dok se Paderborn vraća u elitu prvi put nakon 2015. godine premda je u zadnjem kolu upisao poraz od Dynamo Dresdena 1-3.

To nije iskoristio Union Berlin odigravši 2-2 protiv Bochuma. Međutim, momčad iz Berlina će imati još jednu priliku za plasman u Bundesligu u kojoj nikada nije igrala nakon njemačkog ujedinjenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSV nije opravdao očekivanja

Jedan od najvećih favorita za plasman u prvu ligu, HSV na koncu je tek četvrti. Momčad iz Hamburga je početkom ožujka držala drugo mjesto, no potom je nanizala osam kola bez pobjede pri čemu je upisala pet poraza i potonula na ljestvici.

Uoči posljednjeg kola Paderborn je držao drugu poziciju sa 57 bodova, dok je Union Berlin imao bod manje i nadao se kiksu svog suparnika. I dočekao ga je. Paderborn je neočekivano izgubio na gostovanju kod Dynama iz Dresdena 1-3, no Union Berlin to nije uspio iskoristiti odigravši nedovoljnih 2-2 kod Bochuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispali Magdeburg i Duisburg

Na koncu su obje momčadi zaključile sezonu sa po 57 bodova, ali je Paderborn imao za pet golova bolju razliku pogodaka.

Iz lige su ispali Magdeburg i Duisburg, dok će Ingolstadt igrati u dodatnim kvalifikacijama protiv trećeplasirane ekipe treće lige Wehen Wiesbadena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo