ZIDANE OTKRIO ŠTO PLANIRA S HRVATSKIM MAESTROM: / Ove izjave Modriću će navući osmjeh na lice

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Kraljevski klub očekuje gostovanje kod Eibara u nacionalnom prvenstvu

8.11.2019.
17:13
AFP
VOYO logo

Zinedine Zidane, trener Real Madrida, rekao je u petak kako će Luka Modrić ove sezone imati važnu ulogu premda ga je u srijedu poslao na travnjak u posljednjih 30 minuta u utakmici Lige prvaka s Galatasarayem.

"Modrić će imati važnu ulogu. Imao je fizičkih problema i nije igrao u kontinuitetu, no Luka je Luka, znamo kakvu kvalitetu ima. Kada nakon reprezentativne pauze budemo imali osam utakmica vidjet ćemo što ćemo napraviti, ali Modrića trebamo", izjavio je Zidane na konferenciji za medije u Madridu uoči subotnjeg prvenstvenog gostovanja kod Eibara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valverde od početka

Upitan je li potrebno 34-godišnjem veznom igraču dozirati minutažu na terenu, Zidane je odgovorio:

"Nikada to neću reći jednom igraču."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Luka Modrić Profimedia

Protiv Galatasaraya, kojeg je Real Madrid pobijedio 6-0, u udarnu postavu je uvrstio 21-godišnjeg urugvajskog reprezentativca Federica Valverdea priključivši ga na sredini terena Toniju Kroosu i Casemiru.

Valverdea je ove sezone Zidane često koristio, posebno kad je Modrić bio ozlijeđen. Modrić je od 15 mogućih utakmica za Real Madrid nastupio u njih osam. Odigrao je ukupno 394 minute pa se u Madridu dio medija pita je li dobitnik "Zlatne lopte" iz prošle sezone izgubio mjesto u udarnoj postavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlade snage

Valverde, koji je ove sezone odigrao 530 minuta, u momčad unosi trku i borbenost, no nema tehniku i dodavanja koja krase Modrića. Upitan o Valverdeu i 18-godišnjem napadaču Rordrygu, koji je protiv Galatasaraya zabio tri gola, Zidane je u petak odgovorio:

"Ne iznenađuju me. Zato su ovdje, da se pokažu. Mladi su igrači i čitav je život pred njima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi u Španjolskoj

Francuski trener raspolaže samo s četvoricom veznih igrača, Kroosom, Casemirom, Modrićem i Valverdeom, jer James Rodriguez nakon ozljede fizički još uvijek nije spreman.

Real Madrid u španjolskom prvenstvu sa 22 boda dijeli prvo mjesto s Barcelonom i Real Sociedadom, ali momčad iz San Sebastiana ima utakmicu više, zbog odgođenog El Clasica koji će biti odigran 18. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ozljede su neizbježne'

Nakon utakmice protiv Eibara igrači će se priključiti svojim reprezentacijama, a Modrića očekuje u Rijeci utakmica sa Slovačkom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Tri dana kasnije Hrvatska će u Puli igrati prijateljsku utakmicu protiv Gruzije.

"Nadam se da se ništa neće dogoditi. Ozljede su neizbježne a tijekom proteklih reprezentativnih okupljanja svašta se događalo, no nadam se da sada neće biti ničega", rekao je Zidane kojem su se prošli mjesec vratili ozlijeđeni Modrić i Gareth Bale koji se još nije oporavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka idu s reprezentacijama, neka sve normalno prođe i da ih sve imamo na raspolaganju kada se vrate", dodao je Zidane.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo