ZIDANE JE NAPRAVIO NEŠTO NEZAMISLIVO: / Razotkrivena tajna uspjeha preporođenog Real Madrida

Image
Foto: Profimedia

Francuz je uspio vratiti Madriđane na vrh La Lige

2.7.2020.
9:27
Profimedia
VOYO logo

Luku Modrića i društvo još samo šest utakmica dijeli do naslova prvaka. Drugog pod Zinedineom Zidaneom i prvog nakon tri godine.

Ono što se može primijetiti je velika promjena u pristupu na koji Real ove sezone juriša na vrh La Lige. U sezoni 2016.-2017., kada su osvojili posljednji naslov prvaka, Real je igru u potpunosti posvetio ofenzivi. Predvođeni Cristianom Ronaldom u napadu zabili su 2016 golova, ali dosta je patila obrana koja je primila 41 pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Real Madrid's French coach Zinedine Zidane (R) reacts as Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos walks off the pitch after being sent off during the UEFA Champions League round of 16 first-leg football match between Real Madrid CF and Manchester City at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on February 26, 2020.,Image: 501269880, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Ove sezone Zidaneova formula uspjeha sasvim je drugačija. Bez Ronalda Madriđani imaju dosta problema s realizacijom i ne zabijaju kao s Portugalcem. Zbog toga je Francuz promijenio taktiku i okrenuo se defenzivnom pristupu.

Real je tako u 32 kola postigao samo 60 pogodaka, ali su isto tako primili samo 21. Madriđani su, pokazalo se, u potpunosti profitirali od te promjene i sada su na vrhu tablice ispred Barelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carvajal, Ramos i Varane čine okosnicu obrane, dok se Mendy i Marcelo rotiraju. Iza njih je Courtois, koji je počeo braniti kao u doba Chelseaja, a tu im se još treba pridodati defenzivni veznjak Casemiro. Na njima Zidane gradi igru Reala u nastavu sezone i takav pristup donio im je pet pobjeda u pet utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati by SofaScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo