ŽENA, MAJKA, SVJETSKA PRVAKINJA: / Samo 13 mjeseci nakon poroda osvojila zlato

Image
Foto: AFP

Britanka Jessica Ennis-Hill (29) po drugi je put u karijeri osvojila naslov svjetske prvakinje u sedmoboju i to samo 13 mjeseci nakon što je rodila sina.

23.8.2015.
16:03
AFP
VOYO logo

Drugo srebrno odličje zaredom osvojila je Kanađanka Brianne Theisen-Eaton (26) sa 6554 bodova, što je čak 254 bodova manje od njezina najboljeg ovogodišnjeg rezultata. Prije dvije godine u Moskvi pobijedila ju je Ukrajinka Hana Melničenko, a sada povratnica Ennis-Hill. Do bronce je s novim nacionalnim rekordom od 6516 stigla Latvijka Laura Ikauniece-Admidina (23).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku pogrešku napravila je Britanka Katarina Johnson-Thompson koja je nakon prvog dana natjecanja u sedmoboju bila druga. Tri puta je prijestupila u skoku u dalj, inače svojoj najjačoj disciplini i na kraju završila na posljednjem mjestu.

Kovacs bolji od Storla u bacanju kugle

Kod bacača kugle zlato je osvojio Amerikanac Joe Kovacs (26), koji je u Peking stigao s najboljim rezultatom sezonu (22.56m), a ovo mu je prva medalja s velikih natjecanja. U finalu mu je za naslov bio dovoljan hitac od 21.93m kojega je bacio u petoj seriji i to kao odgovor na hitac od 21.74m Nijemca Davida Storla (25) kojega je ovaj izveo samo minutu ranije. Storl tako nije uspio osvojiti treći uzastopni naslov svjetskog prvaka u kugli, u Pekingu se morao zadovoljiti srebrom, kao i na Olimpijskim igrama u Londonu prije tri godine. Brončano odličje osvojio je Jamajčanin O'Dayne Richards (26) koji je sa 21.69m izjednačio osobni i nacionalni rekord. Novozelanđaninu Tomasu Walshu (23) za medalju nije bio dovoljan niti kontinentalni rekord, sa 21.58m je završio kao četvrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kvalifikacijama kugle nastupio je i hrvatski predstavnik Marin Premeru (25), ali je s rezultatom od 19.33m, što je 1.25m slabije od rezultata kojega je ostvario prije 15 dana u Kragujevcu,

Fajdek obranio zlato u kladivu

Poljak Pawel Fajdek (26) potvrdio je status apsolutnog favorita u bacanju kladiva i obranio naslov prvaka osvojen prije dvije godine u Moskvi. Fajdek je u Peking stigao s devet najdužih hitaca ove godine, jedini je bacač koji je u 2015. prebacio 80 metara, a i u finalu je bio nedodirljiv za konkurenciju. Nakon lošijeg ulaska u natjecanje, Fajdek je u trećoj seriji bacio kladivo do 80.64m i tako osigurao zlato da bi u četvrtoj seriji još popravio pobjednički rezultat sa 80.88m, a natjecanje je završio s tri najbolja hica dana (79.34m u petoj seriji).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je bilo u borbi za preostale dvije medalje, a srebro je na kraju pripalo Tadžikistancu Dilšodu Nazarovu (33) sa 78.55m, isti je rezultat ostvario i brončani Poljak Wojciech Nowicki (26), ali je Nazarov imao bolji drugi hitac (78.06-77.20). Aktualni olimpijski pobjednik i srebrni s posljednja dva SP-a, Mađar Krisztian Pars (33), koji je u Peking došao kao drugi s svjetskih rang ljestvica, zauzeo je četvrto mjesto sa 77.32m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo