ČAČIĆU, VIDIŠ LI OVO

ŽELI BITI NOVI VATRENI: ‘Bio bih razočaran da ne zaigram za Hrvatsku’

Već godinama se kalkulira s igranjem Gregoryja Sertica za hrvatsku reprezentaciju, a čini se da se francuski veznjak hrvatskog porijekla konačno odlučio zaigrati za Vatrene. No, s obzirom na njegovu ozljedu koljena, upitno je hoće li Sertic ući u formu do Europskog prvenstva koje počinje u lipnju u Francuskoj.

Defanzivni vezni igrač Bordeauxa ozlijedio se prednji križni ligament koljena već u 1. kolu Le Championnata, a njegov povratak na teren predviđen je tek za travanj ili svibanj.

Povratak početkom travnja

“Povratak treninzima planiram za ožujak, a utakmice već početkom travnja. Tek sam počeo raditi s loptom, no uvjeren sam da se mogu vratiti do kraja sezone”, rekao je Sertic za RMC.

Bez obzira što se već godinama najavljuje kao novi član Vatrenih, Sertica nema ni jedan nastup za Hrvatsku. On je 2013. godine zatražio i hrvatsko državljanstvo, no FIFA mu ne dozvoljava nastup zbog pravila o naturaliziranim igračima. Probleme s papirologijom obećao mu je pomoći riješiti HNS, ali Sertic u 27. godini još uvijek nije debitirao za Hrvatsku.

Dokumenti su sad u redu

“Bilo je problema s dokumentacijom u FIFA-i, pa se sve odužilo. Ali sada je sve u redu, ja sam spreman zaigrati za Hrvatsku”, pojasnio je igrač Bordeaux koji je Hrvat po djedu.

Kako se približava Euro u Francuskoj, ovom igraču sviđa se ideja za zaigra u “kockastom” dresu.

“Sve je moguće, a često kontaktiram s trenerom i predsjednikom. Čekaju moj povratak. Ako budem u dobroj formi za Bordeaux kad se vratim na teren, bit će zainteresirani voditi me na Euro”, izjavio je Sertic koji se nada nastupu pred domaćom publikom, u Bordeauxu.

‘Srce bi me zaboljelo da ne igram za Hrvatsku’

“Bio bih razočaran da ne nastupim na Euru, pogotovo jer bi sa Španjolskom igrali u Bordeauxu. Iskreno, srce bi me zaboljelo”, rekao je Sertic uvjeren da bi Hrvatska mogla biti iznenađenje prvenstva.

“Kvalifikacije su bile teške, ali Hrvatska ima veliku momčad, svjetski je poznata po svojem nogometu i igračima. Mogla bi biti iznenađenje Eura”, zaključio je Sertic.

Povratak na Net.hr