KONTROLA ŠTETE

ŽELE SE ISKUPITI ZA SRAMOTU: Nakon upaljača u glavu, sad nude novu utakmicu

Iz njemačkog nogometnog drugoligaša RB Leipziga  ponudili su da se njihova utakmica 1. kola Kupa protiv trećeligaša Osnabruecka, koja je u ponedjeljak prekinuta nakon što je glavni sudac pogođen upaljačem u glavu, odigra ponovno.

U trenutku prekida u 71. minuti, kad je u glavu suca Martina Petersena doletjeo precizni projektil, domaći Osnabrück je vodio sa 1-0.

“Na teren su padali upaljači, čaše i ostali predmeti i bili su usmjereni prema igračima. Tako da se sigurno nije radilo o samo jednom krivcu koji je uzrokovao prekid. Svejedno, nudimo da se odigra nova utakmica jer naš klub želi biti pošten”, izjavio je trener RB Leipziga Ralf Rangnick.

Pritom nije definirao hoće li i ponovljenu utakmicu suditi isti sudac.

Klub čeka kazna njemačkog saveza

“Ovo je za nas katastrofa. Radi se o samo jednom od 13.000 gledatelja, ali nas ne opravdava. Jako nam je žao”, izjavio je direktor kluba Lothar Gans.

Iz lokalne policije su objavili kako tragaju za počiniteljem koji je pogodio suca, dok je Njemački nogometni savez najavio kaznu.

“Posebna je komisija započela istragu, dok će naša sportska tijela odlučiti o ishodu utakmice. Uz to razmatramo pravne sankcije za domaći klub”, rekaa je glasnogovornik DFB-a Ralf Koettker.

Povratak na Net.hr