banner

IGRAT ĆE SE U NOVOM TERMINU

ZBOG KORONAVIRUSA ODGOĐENE DVIJE UTAKMICE SLJEDEĆEG KOLA 1. HNL: Istra i Šibenik imaju po šest zaraženih igrača u svojim redovima

Istra i Šibenik u svojim redovima imaju po šestoricu zaraženih

U 14. kolu Prve HNL zbog koronavirusa odgođene su dvije utakmice, dvoboji Istre i Gorice, te Lokomotive i Šibenika.

ŠESTORICA IGRAČA ISTRE POZITIVNA NA KORONAVIRUS: Upitna utakmica s Goricom u HNL-u

Odluka je donesena temeljem članaka 4. i 54. Propozicija natjecanja Hrvatski telekom Prve lige za natjecateljsku godinu 2020./21. Poslije obavljenog testiranja kompletne momčadi 3. prosinca, zaraza koronavirusom utvrđena je kod šestorice igrača Istre 1961. Na osnovu utvrđenog i u iščekivanju odluke nadležnog epidemiologa o broju igrača koji moraju u samoizolaciju, NK Istra 1961 ne može nastaviti redovito natjecanje pa je zatražila odgodu utakmice 14. kola protiv Gorice.

Ukupno 12 zaraženih

Drugi susret, onaj između Lokomotive i Šibenika je odgođen jer je poslije obavljenog testiranja kompletne momčadi 3. prosinca, zaraza koronavirusom utvrđena je kod šestorice igrača Šibenika. Na osnovu utvrđenog i u iščekivanju odluke nadležnog epidemiologa o broju igrača koji moraju u samoizolaciju, HNK Šibenik ne može nastaviti redovito natjecanje pa je zatražio odgodu utakmice 14. kola protiv Lokomotive.

U obrazloženju odluke povjerenika natjecanja HT Prve lige, Josipa Breznog, između ostaloga stoji:

“Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. kolovoza 2020. godine, kojom je dano ovlaštenje povjerenicima natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da u samoizolaciji bude šest ili više igrača istog kluba, na osnovu zahtjeva HNK-a Šibenik donesena je odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno.”, objavljeno je na stranicama Prve HNL.

Povratak na Net.hr