ZAVRŠNA ATP LJESTVICA: / Borna Ćorić po prvi put najbolji Hrvat, Rafael Nadal svjetski broj 1

Image
Foto: AFP

Na vrhu je dobro poznati trojac - Nadal, Đoković i Federer

18.11.2019.
10:03
AFP
VOYO logo

Borna Ćorić je kao 28. tenisač svijeta završio ovu sezonu na ATP Touru te prvi put u karijeri na završnoj ATP ljestvici zauzeo mjesto najbolje rangiranog hrvatskog tenisača u pojedinačnoj konkurenciji, dok je Rafael Nadal peti put u karijeri završio godinu kao svjetski 'broj 1' sa 840 bodova prednosti pred drugoplasiranim Novakom Đokovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao treći je godinu završio Roger Federer, četvrti je Austrijanac Dominic Thiem, a peti Rus Danil Medvjedev. Šesto mjesto na kraju sezone pripalo je pobjedniku završnog ATP turnira u londonskoj O2 Areni, Grku Stefanosu Tsitsipasu, dok Top 10 još popunjavaju Nijemac Alexander Zverev, Talijan Matteo Berrettini, Španjolac Roberto Bautista Agut i Francuz Gael Monfils.

Image
Foto: Profimedia, AFP
Image
Foto: Profimedia, AFP

Roger Federer i Rafael Nadal

Drugi puta od 2008. godine hrvatski 'broj 1' nije Marin Čilić, koji je godinu završio na 39. mjestu, što mu je najlošiji završni renking od 2013. kad je bio 37. tenisač svijeta te ostao četiri pozicije iza tadašnjeg hrvatskog 'broja 1' Ivana Dodiga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Ivo

Među sto najboljih tenisača ponovno se našao i Ivo Karlović koji je zahvaljujući plasmanu u finale prošlotjednog Challengera u Houstonu završio godinu na 95. mjestu, šest mjesta boljoj poziciji nego što ju je imao na kraju 2018., jedine sezone u posljednjih 17 koju je završio izvan Top 100, jer je bio 101.

U konkurenciji parova najbolje rangirani hrvatski tenisač je Ivan Dodig, koji je sezonu završio na 12. mjestu. Nikola Mektić je 15., Mate Pavić 18., a Franko Škugor 35. na ATP ljestvici igrača parova koju predvode Kolumbijci Juan Sebastian Cabal i Robert Farah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo