banner

FORMULA 1

[FOTO, VIDEO] ZASTRAŠUJUĆA NESREĆA NA VN BAHREINA: Bolid izletio, prepolovio se i eksplodirao; Jedna od najtežih nesreća posljednjih godina

34-godišnji Francuz je preživio

Velika Nagrada Bahreina u formuli 1 prekinuta je danas u prvom krugu zbog teške, zastrašujuće nesreće pilota Haasa Francuza Romaina Grosjeana. Bila je to jedna od najtežih nesreća u Formuli 1 posljednjih godina.

Izletio sa staze i zabio se u ogradu

Grosjean je u trećem zavoju nakon kontakta s jednim bolidom izletio sa staze i zabio se u ogradu pri čemu je bolid eksplodirao i prepolovio se. Odmah je vatra uhvatila cijeli bolid te je na trenutak bilo upitno i kako je prošao sam vozač, no on je uspio iskočiti iz bolida na vrijeme. OVDJE možete pogledati kako je to izgledalo.

Srećom, 34-godišnji Francuz je na kraju preživio. Nekako je izašao iz bolida i putem radija potvrdio da je dobro prije nego što je ušao u kola hitne pomoći kako bi ga pregledali kako zahtijeva protokol. Grosjean ima samo lakše ozljede, što je potvrdio i čelnik njegovog tima. Šepajući je išao do vozila Hitne. Slomio je rebra i zadobio je opekline, javljaju Englezi. OVDJE pogledajte još jedan video nesreće…

Utrka prekinuta kako bi se očistila staza

Utrka je prekinuta kako bi se očistila staza. Strani mediji pišu kako se sad čeka da službenici stave novu ogradu umjesto ove koja je probijena, no uz to što to zahtjeva određen period vremena. Većina vozača blijedo je gledala u stravičnu snimku nesreće nekoliko desetaka minuta nakon samog događaja.

Voditelj Grosjeanovog tima oglasio se nakon nesreće koja je šokirala svijet Formule 1…

‘On je okej. Ima lakše opekline na rukama i gležnjevima i očigledno je potresen’

“On je okej. Ima lakše opekline na rukama i gležnjevima i očigledno je potresen. Sad mu rade sve pretrage no nije teže ozlijeđen. Svi su odradili odličan posao, ovo je bilo baš strašno, brzo su ga spasili. Imali smo sreću u nesreći, čudo kako je preživio. Izgledalo mi je kao da se zabio punom brzinom, no ja sam vidio samo ono što i vi”, rekao je Guenther Steiner za Sky Sports.

Nakon svega se oglasio i Lewis Hamilton:

“Zahvalan sam što je Romain dobro. Rizik na koji pristajemo nije šala, za one koji zaboravljaju da mi stavljamo svoj život na crtu za ovaj sport i ono što volimo. Zahvaljujem se Međunarodnoj automobilističkoj federaciji za sve korake koji su napravljeni kako bi Romain iz ovog izašao siguran.

Do kraja sezone još su tri utrke, a naslov prvaka već je osigurao Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu.

Povratak na Net.hr