STIGLO POJAŠNJENJE

ZAŠTO JE MODRIĆ STALNO OZLIJEĐEN? Poznata liječnica upozorava Zidanea i Real

Najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić nedavnom je ozljedom koljena zabrinuo sve navijače kako reprezentacije tako i Reala.

Vatreni su srećom u posljednje dvije utakmice s Kosovom i Finskom uopjeli i bez sjajnog veznjaka osvojiti svih šest bodova no upitno je kako će se Zinedine Zidane nositi s gubitkom jednog od ključnih igrača.

S obzirom na osjetljivost Modrićeve ozljede danska liječnica iz Barcelone Mirja Marco u razgovoru za Goal upozorila je stručni stožer Reala da je došlo vrijeme kada bi trebali dozirati njegove nastupe jer igra na najosjetljivijoj poziciji koja zahtjeva veliku količini trke. Također objasnila je koji su pravi razlozi zašto je Hrvat magnet za ozljede.


“Za tu poziciju potrebna je eksplozivnost i sposobnost brze reakcije te puno kretanja. Pretjerano trošenje zglobova i nedostatak odmora između utakmica može izazvati teško oštećenje hrskavice. Ona se ne može liječiti te se sama po sebi obnavlja”, pojasnila je liječnica.

“Najvažnije je da dozira intenzitet napora na utakmicama i treninzima. Uvjerna sam da postoji čitav niz stručnjaka koji kontrolira njegove treninge, međutim trebat će napraviti detaljan plan”, završila je.

 

Povratak na Net.hr