NOVAC ČINI ČUDA

ZAR I ON?! Manchester United razmišlja o prodaji svoje najveće zvijezde u Kinu

U posljednje vrijeme sve je više velikih nogometnih zvijezda koje karijeru nastavljaju u kineskom nogometu, a u tu zemlju moglo bi stići najveće pojačanje do sada – Englez Wayne Rooney.

Manchester Evening News javlja da Manchester United primio ponudu za Rooneyja, koji je prvo ime u njihovoj momčadi, od nekog kineskog kluba. Sada engleski klub razmatra ponudu za svojeg 30-godišnjeg kapetana. Nije poznato koliko je neimenovani klub ponudio za tog napadača.

No, zato Evening News navodi da bi Rooney u Kini zarađivao čak 500 tisuća funti tjedno i po tome bio najplaćeniji na svijetu. Također, engleski medij ponavlja izjavu direktora Uniteda Eda Woodwarda koji je otvoren prema prodaji igrača u Kinu. “Ako ništa drugo, kineska Super liga još je jedno korisno tržište na kojemu možemo prodati igrače”, kazao je.

Rooney je najbolji strijelac engleske reprezentacije u povijesti, a blizu je rušenja tog rekorda i u Manchester Unitedu. Trenutno je najbolji strijelac Uniteda s 249 pogodaka Bobby Charlton, a Rooney je postigao pet manje.

Povratak na Net.hr