DOBRO ZAPAMTITE OVO LICE: / Ima samo 21 godinu i najveća je prijetnja Duvnjaku i društvu

Image
Foto: Screenshot

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju u petak čeka polufinale Svjetskog prvetsva. U 20:45 sati s druge strane naći će se reprezentacija Norveške.

25.1.2017.
19:46
Screenshot
VOYO logo

Jedan igrač posebno će zadavati glavobolje Duvnjaku i društvu. Riječ je o 21-godišnjem Sanderu Sagosenu, mladiću koji je na prošlogodišnjem Euru o Poljskoj bio proglašen najboljim srednjim vanjskim. Tijekom cijelog prvenstva u Francuskoj pokazao je svoj enormni potencijal te je upravo on lider Norveške i čovjek koji će preuzeti odgovornost tijekom ogleda s Hrvatskom.

Prošle je godine predvodio svoju reprezentaciju do polufinala Eura, a sada na SP-u također ima veliku ulogu. Na listi najboljih strijelaca trenutno je na 11 mjestu s 36 pogodaka te je treći po broju asistencija (38), a do kraja prvenstva po ukupnom učinku u ove dvije kategorije mogao bi završiti na prvi. Tu poziciju trenutno drži Makedonac Kiril Lazarov (78).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, nije lijepa statistika jedino što krasi Sagosena. Osjećaj kontrole koju pokazuje na parketu najviše impresionira. Njegovi suigrači oslanjaju se na njega u važnim trenucima. Riječ je, inače o igraču visokom 1,93 metra i 93 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja uloga je biti vođa, kako na terenu tako i izvan njega", rekao je Sagonsen nakon pobjede nad Mađarskom. "Jako sam ponosan na ovu momčad. Vjerujemo da možemo pobijediti svakoga i gladni smo uspjeha i osvajanja prve medalje u povijesti", kaže mladić kojeg je izbornik Cristian Berge prvi put ga je pozvao u reprezentaciju kada je imao samo 18 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako Norvešku krasi činjenica da za nju igraju rukometaši koji su međusobno jako blisku i uživaju biti jedni uz druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban motiv Sagosenu bit će činjenica da se polufinale s Hrvatskom igra u Parizu, gradu u kojem će od sljedeće sezone živjeti jer ga je predbilježio moćni PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo