ZAKAZAO SUSTAV / Suspendirani Hrvat nastavio suditi na turnirima

Image

Engleski Guardian nastavio je svoju potragu za korupcijom u tenisu, a nedavna objava kako je među suspendiranim teniskim sucima i Varaždinac Denis Pitner, dobila je nastavak.

13.2.2016.
12:50
VOYO logo

Guardian je objavio kako je Pitner, unatoč zabrani koju je odredio Međunarodni teniski savez, sudio na US Openu, ali i na nekim turnirima u Hrvatskoj. Dok je od određivanja suspenzije do početka US Opena razumljivo da se nije stiglo reagirati, zabrinjava da Hrvatski teniski savez, koji je u priopćenju objavio da u potpunosti surađuje s ITF-om, nije zaustavio Pitnerovo sudjelovanje na nekim turnirima u Hrvatskoj.

Amerikanci nisu na vrijeme reagirali

Pitner je suspendiran u kolovozu 2015. godine zbog učestalog prijavljivanja na račun za klađenje s kojeg su uplaćivane oklade za teniske mečeve, a bio je linijski. Guardian tvrdi da je Varaždinac bio linijski sudac na US Openu u rujnu 2015. godine, ali i u siječnju održanom turniru u Kataru na kojem su nastupili Novak Đoković i Rafael Nadal. Exclusive: Tennis umpire worked at US Open despite betting offences ban

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"USTA (Američki teniski savez, op. a.) šokirana je činjenicom da je suspendirani sudac sudio na US Openu. Denisu Pinteru odobreno je suđenje na turniru 13. srpnja, USTA je 24. kolovoza obaviještena da g. Pitner više nije na listi onih koji smiju suditi. Gospodin Pitner je svoju vjerodajnicu preuzeo prije tog datuma, a zbog propusta u organizaciji, njemu to nije otkazano," kazao je za Guardian glasnogovornik USTA, koja i organizira US Open. Dodao je kako je hrvatski sudac sudio na turniru do 10. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudio i u Umagu

Sličan odgovor dobio je Guardian i od ATP Toura na čijem je turniru Pitner sudio u siječnju 2016. godine, unatoč suspenziji koja traje do kolovoza ove godine. Osim toga, sudio je i na veteanskom natjecanju ITF Super Seniors team championshipsu koji je od 21. do 26. rujna 2015. godine održan u Umagu.

Glasnogovornik ITF-a također je kazao da će se provjeriti zašto je došlo do propusta, ali u Guardianu napominju da zabrinjava tajna suspenzija i spora reakcija teniskih saveza (ITF-u je trebalo tri tjedna da od suspenzije obavijesti HTS i neke direktore turnira).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo