SPOMEN-PLOČA

ZAGREB SE ODUŽIO LEGENDARNOM ŽOGI: ‘On je heroj, treba dobiti rukometno odlikovanje!’

Na slavnoj zagrebačkoj dvorani Kutiji šibica, od danas je spomen-ploča u čast legendarnog Iztoka Puca koji je ostavio neizbrisiv trag i u hrvatskom rukometu.

Slovenski rukometaš nažalost, preminuo je nakon duge i teške bolesti 2011., u 46. godini života.

Najveće je najveće klupske uspjehe popularni Žoga ostvario s rukometašima Zagreba, s kojima je osvojio europske naslove 1992. protiv Teke Santander i 1993. protiv Wallaua, kad je zabio odlučujuči pogodak iz deveterca u posljednjim sekundama.

Donio naslov Zagrebu

“Zagreb je prvak Europe! Iztok Puc je heroj, junak, Iztok Puc treba dobiti rukometno odlikovanje!”, kazao je tad, prije 23 godine komentator Božo Sušec u prijenosu finala.

S tri je reprezentacije nastupio na Olimpijskim igrama, sa SFRJ osvojio broncu u Seulu 1988., s Hrvatskom bio zlatni u Atlanti 1996., dok je za Sloveniju igrao u Sydneyu 2000.

S Hrvatskom je osvojio i srebro na Svjetskom prvenstvu na Islandu 1995. godine.

Spomen-ploča podignuta je u suradnji Slovenskog doma, Vijeća slovenske nacionalne manjine, PPD-a Zagreb i uz potporu Grada Zagreba. Na svečanosti su bili i predstavnici rukometnih klubova Celja i Borca iz Banja Luke, za koje je Puc također igrao u svojoj uspješnoj karijeri.

 

Povratak na Net.hr