ZABORAVLJENI AS BIVŠE DRŽAVE: / Predrag Mijatović pred velikim izazovom u Italiji

Image
Foto: AFP

Legendarni crnogorski nogometaš Predrag Mijatović postat će novi dopredsjednik talijanskog prvoligaša Palerma.

18.1.2016.
12:54
AFP
VOYO logo

Palermu opasno prijeti ispadanje u Serie B, a vlasnik i ekscentrični predsjednik kluba Maurizio Zamparini očito je odlučio da ipak nije najpametniji nogometni stručnjak na svijetu. Čovjek koji je zaradio bogatstvo u poslovnom životu, bio je poznat kao 'gutač trenera'. Kod njega su treneri letjeli iz kluba češće nego u našim ligama, a samo je ove sezone Palermo su već vodila tri stručnjaka.

Giuseppe Iachini je počeo sezonu, Davide Ballardini je uskočio u studenom, a Fabio Viviani je odradio jedno kolo samo kao privremeno rješenje. Novi trener je Argentinac - Guillermo Barros Schelotto. Radi se o bivšem ofanzivcu Gimnasije iz La Plate i Boce, a u Palermo je stigao nakon četiri godine rada u argentinskom Lanusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schelotto će voditi momčad na terenu, a sve ostalo oko igračkog kadra trebala bi biti Mijatovićeva briga. Bivši napadač Reala će obavljati poslove predviđene sportskom direktoru, a ujedno i raditi na klupskom ugledu u nogometnom svijetu. Palermo je godinama znao odlično prepoznati talentirane igrače i kasnije ih skupo prodati, ali sada je prioritet spašavanje u Serie A, Mijatović je svjedočio novom potopu, njegov novi klub je nastradao s 4:0 kod Genoe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svlačionici ga čeka posrnula momčad, a i prava mala 'Jugoslavija'. U kadru su Hrvat Mato Jajalo, Makedonac Aleksandar Trajkovski, Srbin Uroš Đurđević i dva Slovenca - Aljaž Struna i Siniša Anđelkovič.

Podsjetimo, 46-godišnji Mijatović je nakon Budućnosti iz Podgorice i Partizana karijeru nastavio u Valenciji, gdje je 1996. godine dogurao do najboljeg strijelca španjolske lige. Dvije godine kasnije zabio je najvažniji gol karijere, u finalu Lige prvaka donio je Realu trofej protiv Juventusa (1:0). Nakon igračke karijere bio je i direktor Reala od 2006. do 2009. godine kada je doživio veliku tragediju, smrt sina Andreje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo