ZABORAVITE BAYERNOVU 'PETARDU' DINAMU: / Zagreb je u nečemu ipak bolji od Münchena!

Image
Foto: Pixsell, Željko Lukunić
Image
Foto: Pixsell, Željko Lukunić

Paralelni slalom koji je trebao biti održan prvog dana 2016. godine u Münchenu, organizatori su u petak odlučili otkazati.

2.10.2015.
17:31
Pixsell, Željko Lukunić
VOYO logo

Utrka na kojoj je 2011. godine Ivica Kostelić pobijedio, a 2013. ispao u čevrtfinalu, čak je triput (2012, 2014. i 2015.) u posljednjih pet godina otkazivana zbog loših vremenskih uvjeta. Iako je do 1. siječnja ostalo još puno vremena, organizatori su odlučili otkazati utrku.

Nijemci imaju financijskih problema (?!)

Kao glavni razlog otkazivanju novogodišnjeg paralel-slaloma, naveli su nepovoljnu ekonomsku situaciju i organizacijske poteškoće. Međunarodna skijaška federacija (FIS) neće tražiti alternativno mjesto za održavanje ove utrke, ali želi u budućnosti imati natjecanje prvog dana kalendarske godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je vrlo atraktivan termin i želimo ga u budućnosti iskoristiti za promociju našeg sporta", izjavio je u petak glavni direktor FIS-a za utrke skijaša Markus Waldner.

Postojala je ideja da se utrke održa u Garmisch-Partenkirchenu, na isti dan kad je u tom gradu tradicionalno natjecanje skijaša-skakača na Novogodišnjoj turneji, ali se od toga za 2016. odustalo. No, postoji mogućnost da se ta zamisao sprovede u djelo 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snježna kraljica je otkazana samo jednom

Inače, Snježna kraljica, slalomska utrka na zagrebačkoj Medvednici, održava se tradicionalno nekoliko dana poslije Nove godine. U 11 godina postojanja ženske utrke i devet muške, ta je utrka otkazana samo jednom, 2014. godine, i to zbog krajnje nepovoljnih vremenskih uvjeta i nedostatka snijega. U nečemu je Zagreb, eto, ipak bolji od Münchena, bez obzira što je Bayern, bavarski ponos ovog tjedna pregazio Dinamo u Ligi prvaka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo