ZABIJA VIŠE I ČEŠĆE OD BILO KOJEG NAPADAČA VATRENIH: / 'Reprezentacija? Nema smisla komentirati, neću više o toj temi'

Image
Foto: AFP

Eduardo da Silva u ukrajinskom je derbiju prošlog vikenda ponovno podjsjetio na svoje najbolje dane.

4.5.2016.
14:31
AFP
VOYO logo

"Sve je to normalno u derbijima, veliko je suparništvo Šahtara i Dinama. Nakon utakmice brzo se sve smirilo", izjavio je Eduardo za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srdačno s Vidom

Brazilac s hrvatskom putovnicom srdačno se pozdravio s bivšim kolegom iz reprezentacije.

"S Vidom sam se izgrlio i srdačno pozdravio, nema nikakvih repova. On je odličan dečko, u dobrim smo odnosima", dodao je Eduardo koji ove sezone nema previše minuta u dresu "rudara", ali svaku priliku odlično koristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učinkovitiji od Kalinića i Mandžukića

Dosad je zabio 17 golova u sezoni, više od bilo kojeg aktualnog napadača Vatrenih. Udarni dvojac u Čačićevoj momčadi ne može se pohvaliti takvim učinkom, ali treba uzeti u obzir da Mario Mandžukić i Nikola Kalinić ipak igraju u teškoj Serie A. Mandžukić postigao je ukupno 13 za Juventus, a Kalinić 16 u dresu Fiorentine, u svim natjecanjima. Ivan Perišić, koji igra ofanzivnog veznjaka,ove sezone zabio je devet za Inter, više nego Duje Čop u Malagi (6) i Andrej Kramarić u Hoffenheimu (6), gdje je stigao u siječnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za gol mu treba 81 minuta

"Zabio sam jedan više, ali su mi ga uzeli, pripisali ga suigraču. Nije ni važno, zadovoljan sam brojkama, pogotovo što i nemam preveliku minutažu", izjavio je Eduardo.

Impresivan je u još jednoj statističkoj kategoriji. Za pogodak mu treba 81 minuta, Mandžukiću 191, Kaliniću 195, Kramariću 205, a Duji Čopu 318 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mogu još pet godina biti vrhunski'

Naravno, dobre igre ponovno su potaknule priče o njegovom igranju za hrvatsku reprezentaciju od koje se oprostio 2014. godine, nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, gdje mu bivši izbornik Niko Kovač nije previše vjerovao.

"Osjećam se odlično, zdrav sam, spreman, zabijam u odličnom klubu. Uopće ne razmišljam o kraju karijere, pa tek su mi 33 godine!. Ne može se izgubiti osjećaj za gol, još pet sezona mogu zabijati na vrhunskoj razini. No, o reprezentaciji nema smisla bilo što komentirati, neću više o toj temi", zaključio je Eduardo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo