KINESKA AVANTURA

ZA USPOMENU I LIJEPO SJEĆANJE: Hrvatska izgubila, a Čačić zadovoljan: ‘Igrali smo dobro’

Hrvatska je zauzela posljednje, četvrto mjesto na China Cupu, izgubivši i od domaćina na penale, kao i u polufinalu protiv Čilea. Izbornik Ante Čačić vodio je “šareni” sastav u Nanning, i nije nezadovoljan viđenim.

ZADNJI NA TURNIRU: Hrvatska ponovno izgubila u ruletu jedanaesteraca

POD HITNO VJEŽBATI PENALE! Hrvatska već 21 godinu nije slavila s bijele točke

“Tužni smo jer nam je izmaknula pobjeda koju smo po svemu prikazanome zaslužili. Naši su igrači bili bolji tijekom svih 90 minuta, bili smo dosta agresivni, imali smo čiste situacije, a Kinezi se gotovo i nisu približili našem golu” kazao je Ante Čačić dodavši:

‘Igrači su se trudili, nedostajala je bolja realizacija’

“Igrači su se stvarno trudili, a mi moramo uzeti u obzir dugi put i prilagodbu na vremensku zonu te činjenicu da su igrači stigli izravno s odmora na ovu reprezentativnu akciju. Igrali smo dobro, zato mi je još više žao zbog jedanaesteraca. Nismo nagrađeni pobjedom, ali bit će to lijepa uspomena i iskustvo za sve igrače”.

Izbornik nije želio pojedinačno ocjenjivati igrače.

“Svi su se trudili biti momčad. Vježbali smo na treninzima, nedostajala nam je bolja realizacija. Dobro smo odradili obje utakmice i zadovoljan sam. Važno je i da se nitko nije ozlijedio”, zaključio je Čačić kinesku epizodu.

NAJMLAĐI STRIJELAC VATRENIH: Ivanušec je hrvatski Xavi Hernandez

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr