PLASIRALA SE U 2. KOLO

ZA NJU NIKAD NEMA PREDAJE: Lučić-Baroni napravila rijetko viđeni preokret i slavila u Rimu nakon 19 godina

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u 2. kolo WTA Premier turnira u Rimu, ona je u susretu 1. kola svladala Čehinju Lucie Šafarovu sa 7:5, 4:6, 6:3 nakon dva sata igre.

Bio je ovo peti međusobni dvoboj Lučić-Baroni i Šafarove i prva pobjeda naše igračice. Ujedno, bila je to i prva Mirjanina pobjeda nakon 19 godina na WTA turniru u Rimu.

Veliki preokret u prvom setu

Hrvatska veteranka prvi je set osvojila velikim preokretom, osvojila je šest gemova zaredom kojima je nadoknadila zaostatak od 1:5 za 7:5. Posebno su dojmljiva bila dva izravna poena koja je osvojila reternom u 12. igri s kojima je stigla do set-lopte. Tada je Čehinja, pod dojmom tih reterna, napravila dvostruku servis pogrešku.

Lučić-Baroni osvojila je i sedmi gem zaredom povevši sa 1:0 u drugom setu, no uslijedio je niz od tri gema za Šafarovu. Lučić-Baroni vratila je “break” za 3:3, ali nije uspjela nadoknaditi još jedan izgubljeni gem na svom servisu u devetoj igri pa je o pobjednici odlučivao treći set.

Opet sa Šarapovom?

Ponovno je Šafarova prva ostvarila “break”, povela sa 3:2, ali zatim je Lučić-Baroni nanizala četiri gema zaredom s kojima je stigla do vrijedne pobjede. Do ključnog “breaka” za vodstvo od 5:3 stigla je izvrsnim bekhendom.

U 2. kolu Lučić-Baroni će igrati protiv bolje iz ogleda Amerikanke Christine McHale i Ruskinje Marije Šarapove, od koje je izgubila prošloga tjedna u Madridu.

Povratak na Net.hr