VELIKA ISPOVIJEST VATRENOG

ZA KRAMARIĆA NEMA DVOJBE: ‘Najljepše mi je bilo u Rijeci, ove godine mogu do naslova’

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić progovorio je u razgovoru za Hrvatsku nogometnu televiziju o svojih nogometnih počecima i uzorima, kao i vremenu provedenog u Rijeci.

Također, prokomentirao je prilagodbu u Hoffenheimu, a ponešto je vremena posvetio Vatrenima.

“Sigurno da možemo bolje. Imamo mnogo prostora za napredak, možda nam samo treba malo više vremena da se uklopimo, uigramo i pokažemo što možemo da ostvarimo dobru sezonu”, kazao je Kramarić o Hoffenheimu.

“Kada se povežu postignuti pogoci i ostvarene asistencije, treba biti zadovoljan, no može biti bolje i dat ću sve od sebe da moja statistika bude još i bolja”, dodao je te je nastavio o reprezentaciji.

“Naravno da se uvijek posebno pamte i prva utakmica i prvi gol za Vatrene. Reprezentacija je uvijek bila posebna čast i privilegija. Uvijek postoje posebna emocija i poseban motiv kada igraš za reprezentaciju te se nadam da ćemo nastaviti s dobrim igrama u narednim utakmicama”, kazao je napadač.

O Pjaci

“U reprezentaciji mi je cimer Pjaca. Igra je jednom od najboljih klubova na svijetu. Sretan sam zbog njega”, dodao je napadač.

Kramarić je prošle godine imao jednu posebno zanimljivu sezonu. U Leicesteru je proveo prvi nakon čega je prešao u Hoffenheim. Englezi su na kraju osvojili naslov, a on pomogao je Hoffenheimu da ostane u Bundesligi.

“Ponosan sam što sam se upisao u povijest s Leicesterom i što sam onda pomogao Hoffenheimu da ostane u ligi. Ovdje sam se našao i ne žalim ni za čim. Premier liga ili Bundesliga? Ima razlika. Posjećenost utakmica je tu negdje, kvaliteta je relativno slična, iako Bayern i Borussia Dormund više iskaču nego recimo Chelseam ili Manchester United i City. U Premier ligi više dolazi do izražaja fizička moć igrača, a ovdje pas igra što više odgovara”, smatra Kramarić.

Vrijeme u Rijeci

“Idealna pozicija na terenu? Najbolje se snalazim u sredini kao napadač ili povučena špica. Ljudi nisu sigurni jesam li devetka ili desetka pa neki to zovu devet i pol. Uzori? Nekada Ronaldo, Ronaldinho, ali i Davor Šuker”, rekao je Kramarić.

Progovorio je i o današnjim napadačima.

“Po mom guštu, rekao bih Messi, ali ga neću svrstati u napadače. Rekao bih da je najbolji nogometaš ikad. Lewandowski Suarez se ističu”, priča Kramarić. HNL je naravno neizostavan.

“Najljepše trenutke sam doživio u Rijeci. Tada sam imao najbolje rezultate. Nadam se da će se ti trenuci ponoviti. Pratim HNL. Bit će zanimljivo. Rijeka ima snage i može se nositi s Dinamom. Mislim da Rijeka ove godine može uzeti naslov”, rekao je između ostalog Andrej Kramarić.

Povratak na Net.hr