PO TREĆI PUT

ZA ČAČIĆA NEMA TKO NAVIJATI: Hoće li prazne tribine biti prednost ili uteg Hrvata

Nedavno je bivši član Vatrenih Ivica Olić izjavio kao Hrvatskoj ne treba novi stadion, jer ionako reprezentacija stalno igra pred praznim tribinama. Nažalost, i večeras će protiv Islanda biti tako, Vatreni plaćaju grijeh zapaljenih baklji na Euru protiv Češke, na utakmici u St. Etienneu.

Već prvu utakmicu u kvalifikacijskom ciklusu na odlazak za Svjetsko prvenstvo u Rusiju, protiv Turske u Maksimiru (1:1), Hrvatska je igrala bez gledatelja. Na kulisu s praznim stolcima, naša se reprezentacija naviknula kao magarac na batine.

NAJVEĆI IZAZOV KVALIFIKACIJA ZA VATRENE: Čačić ima glavobolje uoči derbija skupine s Islandom

Već se nebrojeno puta spomenulo o kako nogomet bez navijača na stadionu nema smisla, zato su FIFA i UEFA smislile “najgoru” kaznu u vidu praznih tribina.

Treći put bez gledatelja

Izbornik Ante Čačić sve je službene utakmice u Hrvatskoj odigrao pred praznim tribinama, što je stvarno kuriozitet. Već treći put Čačić čuje jeku svog glasa u Maksimiru dok vodi utakmicu. Kao da je riječ o treningu na Hitrec-Kacianu…

Debitirao je u kvalifikacijama za EURO, u listopadu prošle godine protiv Bugarske (3:0), i tad je Čačićev glas odjekivao sablasno praznim tribinama.

TURSKA IZNENADILA NA STARTU KVALIFIKACIJA: Hrvatska tri puta pogađala prečku pa ostala bez pobjede na praznom stadionu

Na navijački impuls,. Hrvatska je mogla računati samo u prijateljskim dvobojima, protiv Izraela u Osijeku, Moldavije u Koprivnici i San Marinu u Rijeci, ali ti su dvoboji zamišljeni, osim kao pripreme za veliko natjecanje, ujedno i kao pučka veselica, događaj na kojemu bi se trebalo zbližiti igrači i navijači. Iako, u Osijeku je, nažalost bilo i neprimjerenih povika s tribina na koje se oglušio državni vrh prisutan u Gradskom vrtu.

Prednost Hrvatske pred Islandom

No, vratimo se pomalo nesretnom Čačiću koji još čeka na podršku u službenoj utakmici na domaćem terenu. Uslijedio je dvoboj protiv Turske nakon kojeg su igrači stidljivo progovorili kako su im nedostajali navijači. I sad ponovno Island u praznom Maksimiru.

Hrvatska bi trebala biti u prednosti, jer su Vatreni naučeni igrati bez gledatelja, dok se  Islanđanima prvi put nalaze u takvoj situaciji, što bi mogla biti, u nekoj izokrenutoj hrvatskoj nogometnoj stvarnosti na kraju i prednost Hrvatske.

 

Povratak na Net.hr