WENGER SE IZJEDNAČIO S FERGUSONOM: / Francuz po 810. put vodio Arsenal, uskoro pada veliki rekord

Image
Foto: AFP

Slavni Francuz vodio je Arsenal po 810. put u Premier ligi, a sa sljedećom utakmicom postat će rekorder.

29.12.2017.
8:58
AFP
VOYO logo

Nogometaši Arsenala slavili su kao gosti kod Crystal Palacea sa 3-2 (1-0) u posljednjoj utakmici 20. kola engleskog prvenstva, koja je u četvrtak odigrana u Londonu na Selhurst Parku, a najzaslužniji za pobjedu 'topnika' bio je dvostruki strijelac, Čileanac Alexis Sanchez.

Arsenal je poveo u 25. minuti pogotkom Mustafija. U 49. minuti domaći su izjednačili preko Townsenda, da bi u razmaku od samo četiri minute Sanchez s dva sjajna pogotka odveo Arsenal prema pobjedi. Prvi je postigao u 62. minuti na asistenciju Lacazettea, a drugi u 66. minuti nakon odličnog primanja lopte i dugačkog dodavanja Wilsherea. Domaći su u 89. minuti uspjeli smanjiti zaostatak pogotkom Tomkinsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ferguson znatno uspješniji

Bila je to 810. utakmica Arsena Wengera u Premier ligi čime se izjednačio s legendarnim trenerom Manchester Uniteda sir Alexom Fergusonom. Međutim, Škot je daleko uspješniji od Francuza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wenger je do sada upisao 468. pobjeda, dok se Ferguson umirovio s 528. Nadalje Wenger je upisao 197 remija i 145 poraza, dok je Ferguson karijeru okončao sa 168 remija i 114 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što najviše razlikuje ovu dvojicu trenerskih velikana je broj osvojenih naslova. Wenger je s Arsenalom tri puta bio prvak, a Ferguson s Manchester Unitedom 13. Ostvario je Škot tako snove svih navijača jer je srušio Liverpool s prijestolja. U vrijeme dok još nije osvojio niti jedan naslov s Unitedom, Liverpool je bio najtrofejniji engleski klub s 18 naslova prvaka. Crveni vragovi bili su na brojci od sedam, no do kraja Fergusonove vladavine srušili su rekord i došli do 20. naslova. Liverpool u tom periodu nije osvojio niti jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo