ČUDESNI FRANCUZ

WENGER JE PRIJE TOČNO 20 GODINA PREUZEO ARSENAL: Je li ovo njegovih najboljih 11?

Slavni francuski nogometni trener Arsene Wenger prije točno 20 godina službeno je postao trener Arsenala.

Rijetko koji stručnjak, izuzev sir Alexa Fergusona, može se pohvaliti takvim poduhvatom. U tih 20 goina Francuz je Arsenalovim navijačima darovao tri naslova prvaka, šest FA kupova dok je isto toliko puta klub osvojilio Liga kup.

Unatoč svim tim trofejima navijače boli što je Arsenal 2004. posljednji put podigao naslov engleskih prvaka. Bila je to nezaboravna sezone u kojoj su Topnici predvođeni Thierryjem Henryjem i Dennisom Bergkampom osvojili naslov bez poraza.


Posljednjh nekoliko sezona Wenger je učestalo na meti navijača, a lako bi se moglo dogoditi da na kraju sezone napusti klub ako mu uprava ne ponudi novi ugovor s obzirom da mu aktualni istječe na ljeto.

Ovih dana pak engleski mediji špekuliraju da bi Francuz mogao preuzeti njihovu nacionalnu reprezentaciju, no njega taj posao trenutno ne zanima.

“Prioritet mi je što bolje raditi u Arsenali. Ovo je oduvijek bio moj klub. Ako jednog dana budem slobodan, zašto ne? Ipak, u ovom trenutku sam usredotočen na aktualni posao”, kazao je Wenger, kojoj i u 67. godini osjeća strast prema nogometu.

“I dalje imam srast prema nogometu i želju da sutra budem još bolji. Način na oji danas radim u poptunosti je drugačiji od onog prije pet godina. Koliko ću još trajati nitko ne može znati. Ništa ne isključujem. Cilj mi je raditi dobro i napredovati”, poručio je Wenger.

Alavni trener tijekom karijere u Arsenalu je trenirao mnoge fenomenalne nogometaše te je jako teško napraviti momčad od njegovih najboljih 11. Međutim BBC se usudio krenuti tim putem:

Povratak na Net.hr