DRAMA NA SJEDNICI

VUKOVARCI PROTIV ŠUKERA: ‘Pokrećemo postupak jer je potpora Brendu protuzakonita’

NS Vukovar će pred Ministarstvom uprave pokrenut će upravni postupak.

Sjednica Županijskog saveza Vukovarsko-srijemske županije nije prošla mirno.

Naime, na njoj je trebala biti donesena odluka o tome tko će iz te županije sjediti u Izvršnom odboru HNS-a i tko će biti zastupnik na izbornoj skupštini HNS.

Hrvatski nogometni klub Mitnica Vukovar, kojeg su osnovali hrvatski branitelji na Mitnici,  na svom je Facebooku objavio priopćenje u kojem su istaknuli da će NS Vukovar pred ministarstvom uprave pokrenuti upravni postupak ‘jer sve odluke koje su donešene su nevaljane i protuzakonite pa tako i sama potpora i izbor predsjednika HNS-a’.

“Nakon što je izaslanik vrhovnog predsjednika Davora Šukera Zorislav Srebrić ‘pozdravio’ goste te održao epski govor o liku i djelu najvećeg golgetera ili Brenda prešlo se na radni dio sjednice.

Što se dogodilo

Odmah na početku predsjednik NS Vukovar zatražio je riječ te rekao da skupština nema kvorum te da se na skupštini, a kako i piše u statutu članak 36, ne može glasovati putem punomoći već samo osobno na skupštini, te je zaključio da bi takav način glasovanja bio protivan i zakonu i nije sukladan statutu.

Gospoda iz Vinkovačkog NS-a koja čine i većinu u Županijskom savezu odbili su primjedbe našeg središta te inzistirali da se može glasovati putem punomoći, koja im osigurava kvorum i većinu u skupštini.

Nakon toga predstavnici klubova iz Nogometnog središta Vukovar napustili su skupštinu, osim HNK Radničkog, NK Croatije, i NK Vuteks Sloge, te moram napomenuti kako je NS Vukovar, većina klubova bila protiv potpore Davoru Šukeru za novi mandat.

NS Vukovar pred ministarstvom uprave pokrenut će upravni postupak jer sve odluke koje su jučer donešene su nevaljane i protuzakonite pa tako i sama potpora i izbor predsjednika HNS-a”, stoji u priopćenju.

 

Povratak na Net.hr