JASNO I GLASNO

VUJOVIĆ SASVIM OTVORENO: ‘Duvnjaka ne bih zvao! Previše se od njega očekuje, a on s podočnjacima stoji na terenu…’

Veselin Vujović, bivši trener rukometaša Zagreba, sad aktualni izbornik Slovenije, na Svjetskom prvenstvu će pokušati ostvariti najveći uspjeh i ući u polufinale. Možda im je malo “pomogao” i Katar koji je iznenadio Njemačku u osmini finala, ipak je lakše igrati protiv svjetskog doprvaka nego protiv europskog prvaka.

“Moji igrači su gledali tu utakmicu i navijali za Katar.  Pribojavali su se Njemačke. Jasno da je lakši put preko Katara, ali uskoro ćemo vidjeti jesam li u pravu”, prokomentirao je Vujović za SN.

BALIĆ O GLAVNOM PROBLEMU KAUBOJA: ‘Nije normalno da crne rupe traju toliko. Nedostaje nam samopouzdanja’

Kao bivši trener PPD-a dobro poznaje hrvatske igrače.

“Vidi se da Šebetić i Stepančić ne igraju prepoznatljivo, isto kao i Mandalinić. Trenirao sam ih u Zagrebu i znam što mogu. Cjelokupna vanjska linija, s Mamićem, Cindrićem, Duvnjakom, nije na razini svoje kvalitete”, dodao je Vujović.

‘Apsurdno je opteretiti druge igrače’

SVI OBRAČUNI HRVATSKE I ŠPANJOLSKE: Kauboji su uspješniji, ali “furija” je slavila u dva zadnja okršaja

Najbolji hrvatski rukometaš, Domagoj Duvnjak, za njega je posebna priča. Hrvatski kapetan nije još potpuno oporavljen i ne igra na svom maksimumu. Hrvatska od njega očekuje mnogo više.

Vujović je odlučan kad je Duvnjak u pitanju.

“Ne bih ga uopće vodio! Ne bih ga zvao u reprezentaciju. Netko će reći da je to apsurd, ali apsurdno je opteretiti druge igrače”, jasan je slovenski izbornik.

Duvnjak se strahovito troši u najjačoj ligi svijeta, a u godinu dana ovo mu je već treće veliko natjecanje, do Europskog prvenstva u Poljskoj, preko OI u Riju i sad SP-a u Francuskoj. I tako iz godine u godinu…

“Ako već godinama govorimo o Duvnjaku, njegovu umoru, onda se ne može nikako doći odmarati u reprezentaciji dok u Kielu igra 60 minuta. U takvoj situaciji rekao bih mu ‘hvala, odmori se i oporavi’. No, zato bih igrao s druga dva vanjska, rasteretio ih, a ne da im Duvnjak bude na klupi pa ih to opterećuje. Ako pogriješiš, eto ti Duvnjaka unutra”, smatra Vujović.

‘Previše se očekuje od Duvnjaka’

Na Duvnjakovim leđima je prejak teret.

“Previše se očekuje od Duvnjaka, a on to fizički ne može. Kada je zdrav i odmoran, Duvnjak je jedan od najboljih na svijetu. Na posljednjim natjecanjima svaki put su problemi s Duvnjakom. Ne radi na pripremama, čeka ga se, dolazi umoran i s onim podočnjacima stoji na terenu… Ponekad mi ga bude i žao”, zaključio je uvijek originalni Vujović.

Povratak na Net.hr