VRLO USPJEŠNA GODINA ZA HRVATSKE SPORTAŠE: / Ukupno su osvojili 236 medalja od čega 75 zlatnih

Image
Foto: AFP

"Politika ima instrumente kojima bi se mogla umiješati u izbore za predsjednika HNS-a, ali nisam siguran hoće li ih upotrijebiti", rekao je Balog

19.12.2017.
15:23
AFP
VOYO logo

Glavni tajnik hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop gostovao je u emisiji Studio 4 kod glavnog urednik Sportskog programa HRT-a, Stjepana Baloga, uoči sutrašnje dodjele nagrada najuspješnijim sportašima 2017. godine.

"Tijekom 2017. godine bilo je održano 118 svjetskih prvenstava, 79 svjetskih kupova, 180 europskih prvenstva, 54 europskih kupova na kojima su naši sportaši osvojili 236 medalja od toga 75 zlatnih, 76 srebrnih i 85 brončanih", rekao je glavni tajnik HOO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji u individualnim sportovima

"Uvijek je postolimpijska godina kritična. Završio je četvrtgodišnji ciklus u Riju nakon toga možda ponestane motiva, mijenjaju se discipline, umor, ozljede i nije lako održati taj tempo. Ipak mi smo ove godine imali svjetsko zlato u vaterpolu, svjetsko atletsko zlato Sandre Perković, prvo povijesno svjetsko zlato u gimnastici... trend je da smo bolji u individualnim sportovima", dodao je Balog.

Pričali su i o financijama u hrvatskom sportu, a Čop je istaknuo kako je suradnja sa Središjnim državnim uredom mnogo bolja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novaca nikada nije dovoljno, međutim mi sa Središnjim državnim uredom surađujemo jako dobro. Ono što je bilo drugačije u odnosu na prethodne godine je to da je državna tajnica shvatila jednu stvar, a to je da su instituciji koja je zadužena za sport u republici Hrvatskoj u okviru ministarstva nekad ili središnjeg ureda danas u interesu sportaši" objasnio je Čop.

Politika ima instrumente kojima može utjecati na izbore

Jedna od tema razgovora bila je i hrvatska nogometna reprezentacija, te HNS i izbori za predsjednika tog saveza:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skupština je u petak pa ćemo svi zajedno biti pametniji i vidjeti što će se dogoditi. Riječ je o velikom financijskom kolaču zato i jesi takvi interesi. Nogometna reprezentacija je izvan toga. Ta sportska tema je ipak prevladala pa ćemo mi gledati naše reprezentativca na Svjetskom prvenstvu što je za nas najbitnije. Realno HOO nema instrumente kojim bi se miješao u skupštinu odnosno u način izbora, politika ima, ali nisam siguran hoće li ih upotrijebiti, zaključio je Balog, a stoji na stranicama HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo