VRIJEDI POGLEDATI: / Ovo je devet golova koji se nikada nisu dogodili

Image
Foto: AFP

Ne preostaje ništa drugo nego žaliti u popisu akcija koje nisu rezultirale pogotkom ili je on poništen koje donosi nogometni mjesečnik Four Four Two na svojoj internetskoj stranici.

22.11.2015.
9:30
AFP
VOYO logo

Čitav je niz sjajnih akcija kroz nogometnu povijest koje nisu rezultirale promjenom rezultata zbog dobre ili nesportske reakcije suparnika, nepreciznog udarca, pomanjkanja sreća ili sudačke pogreške a spomenuti portal uvrstio je ovih devet u svoj izbor najboljih.

1. Lucas Moura protiv Marseillea

Akcija iz prošlosezonskog derbija protiv Marseillea u kojoj je nogometaš PSG-a Lucas Moura u trku sa svoje polovice nanizao četvoricu suparnika jureći prema suparničkom golu. Uspio je i prebaciti golmana, no Rod Fanni spasio je nebranjenu mrežu. Bilo je to kod rezultata 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Pele protiv Urugvaja

Situacija iz utakmice polufinala Svjetskog prvenstva 1970. godine u kojoj je Brazil s 3-1 svladao Urugvaj. Golman Urugvaja Ladislao Mazurkiewicz postao je žrtva Peleove sjajne varke koja nije rezultirala golom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Cristiano Ronaldo protiv Španjolske

Nakon što se varkom riješio Gerarda Piquea, pred Ronaldom su ostala dvojica Španjolaca i vratar Iker Casillas. Svu trojicu prebacio je Portugalac loptom koja je išla u mrežu. Proslaviti se htio Nani postavivši glavu u već rješenoj situaciji te je gol poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Hans-Günter Bruns protiv Bayerna

Sve je u ovoj akciji napravio nogometaš Borussije Mönchengladbach Hans-Günter Bruns u akciji koju je sam poveo sa samog ruba igrališta do suparničkog gola na drugoj strani. Lopta mu se sama vraćala u noge, imao je neometan sprint, odličnu kombinaciju sa suigračem i rijetko viđeno pomanjkanje sreće nakon udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Frank Lampard protiv Njemačke

Ovu je utakmicu Engleska izgubila 1-4, no sjajan i nepravedno poništen gol Franka Lamparda za 2-2 i dalje je u sjećanju kao prevara koja se nije smjela dogoditi. Riječ je o utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva i Lampardovom prvom golu za reprezentaciju na Mundijalu. No, zapisano je ostalo da se on nije dogodio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Pedro Mendes protiv Manchester Uniteda

Na samom kraju utakmice Tottenhama i Manchester Uniteda, pri rezultatu 0-0, Pedro Mendes odvažio se na udarac s centra ugledavši Unitedova vratara Roya Carrolla udaljenog od gola. Irac je loptu dočekao spreman i na prsima ju je obujmio rukama, no odbila se ona iza crte u gol. Koji nije priznat. I to ide na dušu linijskog suca Raya Lewisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Rob Rensenbrink protiv Argentine

Utakmica za zlato na Svjetskom prvenstvu 1978. kojem je domaćin bila Argentina. Baš protiv njih nizozemski reprezentativac Rob Rensenbrink imao se priliku proslaviti u doslovce zadnjim sekundama ogleda i to pri rezultatu 1-1 kad je njegov udarac zaustavljen na okviru gola. Završilo je 3-1 za Argentinu u dodatnom vremenu za njihovo prvo zlato sa svjetskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Pedro protiv Brazila

Finale Kupa konfederacija 2013. godine u kojem je Brazil slavio protiv Španjolske rezultatom 3-0. Ključnu obranu na utakmici odradio je David Luiz pri vodstvu 1-0 "stvorivši" se ni od kuda spriječivši Pedra da nakon kombinacije Juana Mate i Fernanda Torresa izjednači rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. Dominic Adiyah protiv Urugvaja

Pri rezultatu 1-1 utakmice četvrtfinala SP-a 2010. godine protiv Urugvaja Gana je imala sjajnu šansu za prolazak dalje u zadnjoj minuti drugog produžetka utakmice. Već svladanog golmana Fernanda Musleru spasila je obrana rukom Luisa Suareza nakon udarca Dominica Adiyaha. Suarez je kažnjen crvenim kartonom, Gani dosuđen udarac s bijele točke s kojeg je uslijedio promašaj Gyana. Urugvaj je prošao u polufinale boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo