SUKOB U OTVORENOM

VRBANOVIĆ ŽESTOKO UDARIO PO JELIČIĆU, ĆIRO MU ODGOVORIO: ‘Ono što ste vi napravili nije ni Koreja’

Izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović osvrnuo se tijekom HRT-ove emisije Otvoreno na pregovore sa Zlatkom Dalićem, ali i na prozivke Joška Jeličića poslije utakmice s Grčkom.

“Ugovor je spreman, samo detalje trebamo usuglasiti. Gospodin Dalić će dobiti prijedlog ugovora i sve ćemo riješiti u 24 sata. Dio pregovora će biti oko onog što on traži, odnosno vođenje reprezentacije poslije SP-a”, kazao je Vrbanović.

BURNA RASPRAVA U OTVORENOM: Ćiro bez ustezanja kritizirao Čačića, bivši izbornik udario po njemu i Subašiću

HNS ŽESTOKO ODGOVORIO JELIČIĆU: ‘Njegov ego ne poznaje granice…Taj promašeni i jalni komentator dovodi javnost u zabludu…’

Progovorio je i o punom maksimiru tijekom prve utakmice dodatnih kvalifikacija.

“Dogodio se nogomet. Navijači su napokon shvatili da je najvažnija reprezentacija i nisu se povodili čudnim pokušajima destabilizacije. Samo ću vas podsjetiti da je Modrić, igrač bez mrlje, prije nekih par mjeseci je bio protjerivan iz reprezentacije samo zato što je ispunio svoju građansku dužnost. Pobijedio je nogomet i navijači su prepoznali da ova reprezentacija zaslužuje podršku”, kazao je i nastavio.

“Htio bih se ovim putem zahvaliti velikom broju ljudi koji su poslali telegrame Savezu i na različite načine dali podršku reprezentaciji. Javili su se navijači koji su bili šutljiva većina, dok nam je u nekim situacijama gromoglasna manjina usmjeravala atmosferu. Zbog tog smo igrali početak kvalifikacija bez navijača”, rekao je drugi čovjek HNS-a.
Potom se osvrnuo na Jeličićeve kritike.

“HNS ne ovisi o uspjesima reprezentacije. To je ogroman dobitak i otvara se mogućnost pomoći klubovima i svim reprezentacijama. Značajan broj aktivnosti prolazi ispod radara. Više od 75 posto ptihoda Savez vraća na nogometni sadržaj. Jučer je jedna vrhunski knjigovodstveni stručnjak iz vaših redova…nisam znao da je Jelićič nakon nogometne karijere postao vrsni knjigovođa. On je objasnio da je postoje stavke koje su ga zabrinule. Čestitam mu na tome da se bavio tim stvarima”, započeo je Vrbanović.

“One su jednostavne. Pod tim stavkama radi se o uobičajenim novčanim iznosima koji se plaćaju stručnom stožeru i igračima. Sve ovo nije da bi se HNS branio. Naše knjigovotsvo je transparentno, ali me muči cinična konstatacija da se troši na nekakva intelektualna vlasništva. Troši se nas točno određene stavke. Čudi me da Jeličić kao bivši profesionalac ne zna da igračima treba smještaj i da treba putovati”, poručio je Vrbanović

Ćirin odgovor

Replicirao mu je Ćiro.

“Dobili ste puno telegrama i komplimenata. Jeli vas netko u Savezu pohvalio. Je li vama te komplimente dao isto. Zaslužujete li te komplimente. Mislite li da ste vi uistinu dali sve od sebe i da je moglo rezultiralo ovim uspjehom. Ili ste sve pokvarili. Ovaj podatak da ste vi u ovom kratkom periodu četiri trenera promijenili… to nije ni Koreja napravila”, kazao je Ćiro.

“Pohvale su išle reprezentativcima. Ne mislim da smo mi u Savezu trebali dobiti pohvale. Promjena trenera je bila nužna sila. HNS je odgovorno reagirao i da nije dobro prošlo pretrpjeli bi stravične kritike, ali ispalo je sjajno. Ne radi se da je Savez na bazi hira reagirao nego na rezultatima”, pojasnio je Vrbanović.

Za kraj je dodao da će izborna skupština HNS-a biti do kraja godine ako sve bude kako se predviđa.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr