NOVI IZBORNIK

VLAŠIĆ OSTAJE BEZ TRENERA: Nizozemci ponašli spasitelja, legenda Barce preuzima Oranje?

Nizozemski nogomet je u krizi. Potvrđuje to najbolje činjenica da će po drugi put zaredom propustiti veliko natjecanje.

Nije Nizozemaca bilo na Euru u Francuskoj, a sljedećeg ljeta neće ih biti niti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

KAKO SU UVENULI TULIPANI: Nacija koja je svijetu dala Michelsa, Cruyffa i Van Bastena pala je na dno, a izlaz se ne nazire

Nešto se mora promijeniti, s prva stvar koja će doći na red je pitanje novog izbornika.

Danny Blind započeo je kvalifikacije, ali je uskoro smijenjen zbog loših rezultata. Požar nije uspio ugasiti Dick Advocaat i teško da će poslije ciklusa prijateljskih utakmica sljedećeg mjeseca dobiti podršku da povede reprezentaciju u kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Nizozemski De Telegraaf, započeo je s kampanjom izbora novog prvog čovjeka stručnog stožera nacionalne momčadi. Navode kako bi Ronald Koeman mogao biti glavni kandidat.

Briljirao je dok je bio na klupi Feynoorda, kao i lani s Evertonom. Ove godine loše je ušao u sezonu. U sedam kola Everton je osvojio isto toliko bodova. Doduše može se Koeman braniti činjenicom da je igrao s četiri favorita za naslov prvaka. Manchester Cityju oteo je bod, dok je izgubio od Chelseaja, Tottenhama i Manchester Uniteda.

Ne promijeni li se uskoro trend šefovi više neće imati strpljenja s njim pa bi uskoro mogao ostati bez posla. To je izvrsna prilika za Savez jer bi na klupi dobili čovjeka s ogromnim međunarodnim iskustvom, ali koji za razliku od Advocaata nije potrošen.

Koeman je 1988. s Nizozemskom osvojio Euro te je imao veliku karijeru u Barceloni.

Povratak na Net.hr