JEDAN OD NAJVEĆIH

VLADIMIR KLIČKO OBJAVIO KRAJ KARIJERE: ‘Nikada nisam mislio da ću trajati tako dugo’

Bivši svjetski boksački prvak Vladimir Kličko (41) objavio je da odlazi u mirovinu čime je dao do znanja da neće biti revanša protiv Anhtonyja Joshue.

Jedan od najvećih boksača u povijesti završava karijeru nakon 21 godine provedene u ringu. U 69 profesionalnih borbi u 64 je upisao pobjede, od toga 53 nokautom.

SPREMA SE BITKA SVIH BITAKA U RINGU: Boksački vladar svijeta prozvao Furyja i Klička, želi borbu protiv njih


“Čekao sam da prođe neko vrijeme poslije borbe na Werbleyu kako bih mirno donio odluku. Kao amater i profesionalni boksač ostvario sam sve o čemu sam sanjao i sada je vrijeme za nove stvari”, poručio je Ukrajinac.

“Nikada nisam pomislio da ću imati tako dugu i nevjerojatno uspješnu karijeru. Jako sam zahvalan zbog toga. Hvala svima koji su me podržavali, posebno obitelji, mom timu i brojnim fanovima”, izjavio je Kličko povodom objave kraja karijere.

Posljednju borbu odradio je 29. travnja na Wembleyu. U spektakularnom meču Britanac Anthony Joshua nokautirao ga je u 11 rundi i postao novi boksački kralj.

Kličko je bio neporaženi prvak od 2006. do 2015. kada je izgubio od Tysona Furyja.

Svoju 21 godinu dugu karijeru započeo je pobjedom na olimpijskim igrama 1996. u Atlanti. S bratom Vitalijem Kličkom godinama je dominirao u teškoj kategoriji.

Povratak na Net.hr