banner

STRUKTURA NATJECANJA

[VIDEO] NAJVEĆE SVJETSKO PRVENSTVO U POVIJESTI: Evo što sve Kauboji trebaju proći na putu do finala

U srijedu u 18 sati počinje rukometno ludilo

Sati nas dijele od otvorenja Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu. Domaćin u 18 sati otvara SP protiv Čilea. Uoči prve utakmice organizator je detaljno pojasnio strukturu natjecanja.

Važno je napomenuti da će na ovom SP-u biti rekordan broj reprezentacija (32) koje će biti smještene u osam skupina. U drugi krug proći će po tri najbolje iz svake skupine te će prenijeti bodove osvojene u međusobnim susretima.

U drugom krugu bit će četiri skupine s po šest reprezentacija, a po dvije najbolje izborit će plasman u četvrtfinale, od kojeg će se igrati nokaut sustavom do kraja Svjetskog prvenstva. Križat će se skupine A i B, C i D, E i F te G i H. Hrvatsku u drugom krugu put vodi na skupinu D, u kojoj su Danska, Argentina, Bahrein i Demokratska Republika Kongo.

Hrvatski rukometaši dosad su nastupili na 13 svjetskih prvenstava i pritom osvojili jedno zlato, tri srebra i jednu brončanu medalju.

Najveći uspjeh naši su rukometaši ostvarili 2003. u Portugalu osvojivši prvo i do sada jedino svjetsko rukometno zlato. Odabranici Line Červara su turnir otvorili šokantnim porazom od Argentine (29-30), a potom nanizali osam pobjeda za veliko slavlje.

Hrvatska je još tri puta stigla do finala (1995, 2005, 2009) i sva tri puta je poražena.

Raspored svih utakmice Svjetskog prvenstva u Egiptu možete pogledati OVDJE.


Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Povratak na Net.hr