banner

VOX POPULI

[VIDEO] ŠTO HRVATI UOČI PRVENSTVA OČEKUJU OD RUKOMETAŠA?: ‘Nadamo se da će biti dobri kao cure’

Naši rukometaši do sada su nastupili na 13 svjetskih smotri

Hrvatska rukometna reprezentacija u petak će utakmicom protiv Japana otvoriti svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

[VIDEO] KAUBOJE OČEKUJE PRVI OKRŠAJ NA EUROPSKOM PRVENSTVU: Červar odabrao momčad za prvi krug; ‘Neće biti lagano…’

Hrvatski rukometaši dosad su nastupili na 13 svjetskih prvenstava i pritom osvojili jedno zlato, tri srebra i jednu brončanu medalju.

LEGENDARNI RUKOMETAŠ REKAO ŠTO ĆE BITI KLJUČNO PROTIV JAPANA I UPOZORIO KAUBOJE: ‘Ono što takve ekipe rade nije normalno kod nas…’

Najveći uspjeh naši su rukometaši ostvarili 2003. u Portugalu osvojivši prvo i do sada jedino svjetsko rukometno zlato. Odabranici Line Červara su turnir otvorili šokantnim porazom od Argentine (29-30), a potom nanizali osam pobjeda za veliko slavlje.

Posljednja medalja prije 7 godina

Hrvatska je još tri puta stigla do finala (1995, 2005, 2009) i sva tri puta je poražena.

Posljednju medalju na svjetskim prvenstvima hrvatski rukometaši su osvojili u Španjolskoj 2013. godine gdje su bili treći. Nakon što su u polufinalu izgubili od Danske (24-30), u dvoboju za broncu slavili su protiv Slovenije (31-26).

Što Hrvati očekuju?

Na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine, “Kauboji” su osvojili šeto mjesto.

RTL je u svojem prilogu upitao hrvatske građane što očekuju od “Kauboja” na ovom prvenstvu i svi se nadaju da će u ovoj teškoj situaciji u domovini, koja se bori s pandemojom koronavirusa i posljedicama snažnih potresa, rukometaši donijeti malo veselja.

“Nadamo se da će biti dobri kao cure”, bio je odgovor jedne djevojke.

Podsjetimo, hrvatska rukometašice su na nedavnom Europskom prvenstvu osvojila povijesnu broncu.


Utakmicu Hrvatske i Japana (petak, 18.00)  prenosit će RTL televizija, a taj dvoboj moći ćete pratiti i u izravnom tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr.


Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Povratak na Net.hr