SVE JE JASNO

[VIDEO] KAUBOJI NE SMIJU PONOVNO KIKSATI: ‘Sve smo si iskreno rekli, znamo da je bilo loše i ne možemo ovako ako mislimo nešto napraviti…’

Susret Hrvatske i Angole (nedjelja, 18 sati) prenosit će RTL televizija, a taj dvoboj moći ćete pratiti i u izravnom tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr

Nakon neočekivanog remija protiv Japana na otvaranju Svjetskog prvenstva, hrvatska muška rukometna reprezentacija u nedjelju će od 18 sati u susretu 2. kola skupine C u Aleksandriji igrati protiv nominalno najslabije momčadi u skupini Angole.

KAUBOJI SE MORAJU ISKUPITI ZA KIKS NA OTVARANJU SVJETSKOG PRVENSTVA: Červar progovorio uoči Angole; ‘Na muci se poznaju junaci…’

Hrvatski rukometaši svjesni su da su kiksali u prvoj utakmici i sada će se pokušati iskupiti protiv  najslabije ekipe u skupini C.

[VIDEO] LEGENDARNI ŠOLA REKAO GDJE JE ČERVAR POGRIJEŠIO PROTIV JAPANACA: ‘To se ne igra protiv takvih ekipa…’

Izgubili na početku

Angola je peti put na svjetskim prvenstvima, treći put zaredom, a do sada je u 25 susreta uspjela ostvariti pet pobjeda, pa je oprez nužan. Najveću i najznačajniju pobjedu Angolci su ostvarili na prošlom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj kada su u prvom susretu skupine šokirali Katar sa 24-23. Kasnije su u razigravanju za 23. mjesto još dobili i Japan. Sudbina je htjela da se s obje te reprezentacije nađe u skupini na ovom prvenstvu, ponovno su otvorili protiv Katara protiv kojega su pokleknuli tek u završnici utakmice i izgubili sa 25-30.

Angolu krasi izuzetna brzina i snaga. Taktički su još uvijek daleko od ozbiljnih europskih selekcija. Vole atrakciju, jako su zaigrani, najsretniji su ako im uspije cepelin, a sve bolji su i u igri brzog centra. Nisu nimalo nježni, pa hrvatski igrači moraju biti jako oprezni, jer rizik ozljede jako je veliki. Protiv Katara u prvom kolu najviše je pokazao desni vanjski Adelinho Pestana koji je postigao šest pogodaka iz devet udaraca. Nije loše ni desno krilo Otinel Pascoal, koji je postigao pet pogodaka. Vratari su im bili vrlo dobri, ukupno su sakupili 14 obrana protiv Katara.

‘Stvar je sada jasna’

Kauboji uoči Angole ističu da je kiks protiv Japana iza njih.

“Svi znamo što smo napravili, svjesni smo toga. Ostali smo kompaktni i iskreno smo si rekli da je bilo loše i da, ako mislimo nešto napraviti, ne možemo ovako”, rekao je naš rukometaš Marino Marić, a njegov suigrač Ivan Pešić je prokomentirao:

“Obrana nije bila na nivou, nije bila gusta. Ali nema veze, to je samo jedna utakmica. Što je tu je , idemo dalje.”

“Nakon onakve utakmice s Japanom i Angola je sada opasan protivnik. Psihološki, ako opet krenu neke greške i nesigurnost, naravno da će biti teško. To je presing kada smo mi u ulozi favorita i moramo ga prihvatiti. Stvar je jasna, moramo pobijediti Angolu i Katar”, zaključio je Marić.


Utakmicu Hrvatske i Angole (nedjelja, 18.00) prenosit će RTL televizija, a taj dvoboj moći ćete pratiti i u izravnom tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr.


Sve utakmice dostupne su na RTLplay.


Povratak na Net.hr