banner

POČETAK PUTA

[VIDEO] ČERVAR ODABRAO MOMČAD ZA PRVI KRUG: Kauboji put na SP-u počinju protiv Japana; ‘Neće biti lagano…’

Prvu utakmicu hrvatske rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Egiptu najavili su izbornik Lino Červar i Zlatko Horvat

Hrvatski rukometaši u petak u 18 sati počinju svoj put na Svjetskom prvenstvu.

UZ KORONU, NAJVEĆI PROBLEM PREDSTAVLJA – INTERNET! Simpatična pogreška organizatora oko hrvatskog nadimka još uvijek stoji

Prvenstvo Kauboji otvaraju u petak u 18.00 sati utakmicom s Japanom, a poznato je tko će biti u momčadi.

[VIDEO] HRVATSKI RUKOMETAŠI OPISALI REPREZENTACIJU U TRI RIJEČI: Pogledajte što su Duvnjak i društvo rekli sami o sebi

Červar odabrao

RTL javlja da je posljednji trening uoči Japana dao konačne odgovore na sve dileme. Na tribinama će biti Marin Šego, Igor Karačić, Janko Kević i Halil Jganjac. pa je izbornik Lino Červar skratio popis s 20 na 16 igrača koji će ići po prve bodove na SP-u.

Šego i Karačić već nekoliko dana treniraju po posebnom programu i izbornikova procjena je da u ovom trenutku nema potrebe riskirati i eventualno pogoršati stanje njihovih ozljeda.

U izuzetno jakoj konkurenciji vanjskih igrača, izbornik je odlučio da u ovom trenutku da prednost iskusnim snagama koje iza sebe imaju puno velikih natjecanja i utakmica. Hrvatska naime, pod svaku cijenu želi prvi krug završiti s maksimalnim učinkom, odnosno u nastavak natjecanja prenijeti četiri boda.

“Nikako sutra neće biti laka utakmica i mi, uostalom, kao i prema svakoj utakmici moramo maksimalno se mobilizirati i to ću pokušati uvjeriti igrače, ukazati im na to, mislim da oni to vjerojatno i očekuju jer su oni isto gledali te snimke”, rekao je izbornik Červar u najavi.

Reprezentativac Zlatko Horvat je rekao da situacija nije idealna, ali ipak je uvjeren u uspjeh.

“Stvarno je naporno igrati svaku utakmicu skoro pa 60 minuta, ali nekako sam uspio izdržavat. Naravno da je puno lakše kad je Čupić ovdje, kad nas ima dvojica koji možemo odraditi jednak posao”, rekao je.

‘Idemo u rat’

Červar je na kraju poručio da uvjeti na pvenstvu nisu idealni, ali i istaknuo da će sve ipak biti kako su i planirali.

“Idemo na trening, vidimo šest oklopnih vozila onda idemo u rat. Složeno jako. Nikada nisam bio na ovako velikom natjecanju, a mislim niti nitko od nas koji smo ovdje igrača također. Naprosto tu vrijedi pravilo, snađi se, pokušaj, riješi.”

“Čini se da je ispred Hrvatske nikad čudnije prvenstvo. Vjerojatno se nitko neće žaliti ako najveći problem ostane dvosatno putovanje do dvorane dok god će sve unutar nje, a počevši sutra od Japana, ići po planu”, zaključio je izbornik.


POPIS IGRAČA ZA PRVI KRUG


1. Ivan Pešić
2 . Mate Šunjić
3 . Ivan Čupić
4. Zlatko Horvat
5. Manuel Štrlek
6. David Mandić
7. Željko Musa
8. Marino Marić
9. Ilija Brozović
10. Marin Šipić
11. Luka Cindrić
12. Domagoj Duvnjak
13. Marko Mamić
14. Ivan Martinović
15. Luka Šefetić
16. Josip Šarac


Utakmicu Hrvatske i Japana (petak, 18.00)  prenosit će RTL televizija, a taj dvoboj moći ćete pratiti i u izravnom tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr.


Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Povratak na Net.hr