VELIKO PRIZNANJE ZA VRATARA MEDVEŠČAKA: / Kanađanin na popisu putnika za Olimpijske igre u Pjongčangu

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na popisu od 25 imena za ZOI u Pjongčangu Seana Burkea našao se i jedan bivši igrač Medveščaka.

11.1.2018.
22:13
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vratar zagrebačkog Medveščaka Kevin Poulin (27) predstavljat će Kanadu na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu koje će se održati od 9. do 25. veljače. Poulina su na NHL draftu 2008. godine izabrali New York Islandersi te je za njih ukupno sakupio 50 nastupa u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu, dok je većinu karijere proveo u AHL-u, u Bridgeport Sound Tigersima, a prošle je sezone upisao osam nastupa za Baris iz Astane u KHL-u.

I bivši Medvjed na poppisu

Na popisu od 25 imena generalnog menadžera kanadske reprezentacije za ZOI u Pjongčangu Seana Burkea našao se i jedan bivši igrač Medveščaka iz doba kada je hrvatski predstavnik igrao u KHL-u, napadač Gilbert Brule (31), sadašnji član Kun Lun Red Starsa. Brule je u sezoni i pol provedenoj u Medveščaku u 70 utakmica upisao 19 golova i 15 asistencija da bi drugi dio prošle sezone proveo Neftehimiku iz Nižnjekamska. Brule su 2005. na NHL draftu kao šestoga izabrali Columbus Blue Jacketsi, a osim za njih igrao je i za Edmonton Oilerse te Phoenix Coyotese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog odluke NHL-a kako na ZOI u Pjongčangu neće pustiti svoje igrače Kanađani su imali velikih problema u sastavljanju svoje reprezentacije. na kraju su se odlučili većinom za igrače iz europskih klubova koji imaju iskustvo igranja u NHL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S devet osvojenih zlatnih olimpijskih medalja Kanada je najuspješnija nacija u ovom sportu, a kanadske reprezentacije sastavljene od NHL igrača osvojili su tri od posljednja četiri zlata, u Salt Lake Cityju 2002., Vancouveru 2010. i Sočiju 2014.

KANADSKA REPREZENTACIJA ZA PJONGČANG:

Vratari: Justin Peters, Kevin Poulin, Ben Scrivens

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braniči: Stefan Elliott, Chay Genoway, Cody Goloubef, Marc-Andre Gragnani, Chris Lee, Maxim Noreau, Mat Robinson, Karl Stollery

Napadači: Rene Bourque, Gilbert Brule, Andrew Ebbett, Quinton Howden, Chris Kelly, Rob Klinkhammer, Brandon Kozun, Maxim Lapierre, Eric O'Dell, Mason Raymond, Derek Roy, Christian Thomas, Linden Vey, Wojtek Wolski

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo