VELIKI UDARAC ZA SLAVNOG TRENERA OLIMPIJSKOG POBJEDNIKA: / Suspendiran je na četiri godine zbog dopinga

Image
Foto: Profimedia, Splash, Hazpics / SplashNews.com

Suspenziju je dobio zbog 'orkestriranja i olakšavanja uzimanja zabranjenih tvari'

1.10.2019.
12:05
Profimedia, Splash, Hazpics / SplashNews.com
VOYO logo

Vodeći američki atletski trener Alberto Salazar, koji je trenirao neke od najvećih trkača među kojima i britanskog olimpijskog pobjednika Moa Faraha, suspendiran je na četiri godine zbog dopinga.

Američka antidopinška agencija (USADA) je objavila da je Salazar kažnjen zbog "orkestriranja i olakšavanja uzimanja zabranjenih tvari" kao trener Projekta Nike Oregon (NOP), kampa u kojem su se pripremali američki dugoprugaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nike uz njega

Nakon što je izrečena suspenzija, Američka atletska federacija (USATF) oduzela je Salazaru akreditaciju za sudjelovanje na SP u Dohi.

Salazar je kazao da će se žaliti na odluku USADA-e, a američki proizvođač sportske opreme Nike je u svom priopćenju naveo da će stajati uz njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žalit će se

"Šokiran sam današnjim rezultatom", kazao je Salazar. "Moji atletičari i ja smo doživjeli nepravedan, neetičan i vrlo štetan tretman od strane USADA-e."

"Oregon Projekt nije nikada i nikada neće dopustiti doping. Žalit ću se i trudit ću se da ovaj nepošten i otegnut proces stigne do zaključka za koji ću znati da je istinit", dodao je

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USADA tvrdi da je Salazar, koji je trenirao i američkog dugoprugaša Matthewa Centrowitza, snabdjevao sportaše zabranjenim supstancama te je sportaše navodio kako da izbjegavaju dopinške kontrole.

Četverogodišnja istraga

Istraga o 61-godišnjem Salazaru, trostrukom pobjedniku newyorškog maratona, trajala je četiri godine. Neki od članova NOP-a sudjeluju na SP koje se trenutačno održava u Dohi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salazar je prestao trenirati Faraha 2017. kada se trkač odlučio vratiti u Englesku. Farah je tada kazao da istraga o dopingu nije bila razlog za prekid suradnje.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo