VELIČANSTVEN USPJEH IVE KARLOVIĆA: / Div sa Šalate u 40. izborio finale i postavio nevjerojatan rekord

Image
Foto: AFP, SAEED KHAN

Postao je i najstariji finalist na ATP turnirima, nakon 1977. godine i legendarnog Australca Kena Rosewalla.

4.1.2019.
16:42
AFP, SAEED KHAN
VOYO logo

Ivo Karlović je na pragu 40. rođendana stigao do 19. finala na ATP turnirima u karijeri, pobijedivši u polufinalu Tata Opena u indijskom Puneu 34-godišnjeg Belgijca Stevea Darcisa sa 7-6 (3), 4-6, 6-3 te će se u subotu boriti za svoj deveti ATP naslov.

Karlović je za svoju drugu pobjedu u drugom dvoboju protiv Darcisa trebao jedan sat i 55 minuta, a meč je završio sa 33 asa i postao prvi tenisač u povijesti koji je pogodio više od 13.000 neobranjivih servisa u karijeri. Ujedno je postao i najstariji finalist na ATP turnirima, nakon 1977. godine i legendarnog Australca Kena Rosewalla, koji je kao 43-godišnjak osvojio turnir u Hong Kongu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prešao brojku od 13 tisuća

Karlović je sjajno servirao i već sredinom prvog seta došao do devetog asa u meču i tako stigao do 13.000 neuhvatljivih servisa u karijeri. Do kraja prvog seta Karlović je skupio 17 asova, što je bio jedan od glavnih razloga zašto je Darcis ostao bez prilike za 'break' u prvoj dionici.

Belgijac je, zapravo, mogao biti zadovoljan što je stigao do 'tie-breaka', jer je po putu morao spasiti tri Karlovićeve prilike za oduzimanje servisa. Jednu je spasio servisom kod 2-2, a kod 3-3 Karlović je imao 15-40 i u oba poena ušao u izmjenu. Jednom se Darcis spasio dobrim bekend pasingom, a drugi put je Karlović promašio forhendom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Croatia's Ivo Karlovic reacts after beating Japan's Yuichi Sugita in their men's singles second round match on day three of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 17, 2018. / AFP PHOTO / SAEED KHAN / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

U 'tie-breaku' je ravnoteža trajala do 2-2, a onda je naš tenisač nanizao četiri poena te realizirao drugu set-loptu i potpuno zasluženo osvojio prvu dionicu dvoboja.

Na početku drugog seta Karlović je morao spasiti prvu 'break-loptu' u meču i to je učinio odličnim pokrivanjem mreže. U sljedećem gemu je propustio i četvrtu priliku za 'break' i vodstvo 2-0 u drugom setu, da bi u sedmom gemu Karlović prvi put na ovom turniru izgubio servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri asa u nizu

Darcis je počeo bolje reternirati, tjerao je hrvatskog veterana na sve više teških voleja i došao do prilike za 'break'. Karlović je na drugom servisu dobro napao, ali se Darcis obranio visokim i dubokim lobom, nakon kojeg je naš tenisač promašio smeč s osnovne crte. Darcis je stečenu prednost bez poteškoća zadržao i odveo meč u treći set.

Karlović je odlučujući set otvorio sa četiri asa u nizu i tako poslao poruku Darcisu da će se morati jako potruditi kako bi srušio "diva sa Šalate". Kad je u četvrtom gemu naš tenisač stigao do 0-40 i realizirao drugu od tri prilike za 'break', Karlović je napravio veliki korak prema svom prvom ATP finalu nakon 's-Hertogenboscha 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darcis priliku za povratak nije dobio. Na meč-loptu Karlović je nakon odličnog prvog servisa zabio forhend za svoje novo finale. U njemu će Karlović igrati protiv prvog nositelja Kevina Andersona.

ATP Pune - polufinale

IVO KARLOVIĆ (HRV) - Steve Darcis (Bel) 7-6 (3), 4-6, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo