SRAMOTNO

VELIKI NAVIJAČ INTERA: Ratni zločinac s hrvatskom putovnicom gledao utakmice na San Siru!

Nekadašnji čelnik Republike Srpke i optuženik za ratne zločine Radovan Karadžić putovao je s lažnom putovnicom 2004. godine u Milano kako bi pratio utakmice Intera, za koji su tada igrali Siniša Mihajlović i Dejan Stanković, piše Kurir. Karadžić je u to vrijeme bio jedna od najtraženijih osoba i u bijegu od izručenja Međunarodnom sudu za ratne zločine.

Prema Kuriru Karadžić je obožavao dvojicu Intervih nogometaša, a pozivajući se na talijanski Corriere dello Sport, tvrde da je poznanik Dragana Karadžića, nećaka optuženika za ratne zločine na području bivše Jugoslavije, ispričao sljedeće:

Obožavao Stankovića i Mihajlovića

“Putovao je u Italiju s hrvatskom putovnicom koji je glasio na ime Petra Glumca. Volio je Veneciju, a posebno je uživao gledajući nogomet. Uvijek je navijao za klubove u kojima su igrali Stanković i Mihajlović. Obožavao ih je. Nije se bojao uhićenja. I za vrijeme najveće potjere za njim uredno bi došao u Italiju, kupio ulaznicu na blagajni i gledao utakmicu Intera.”

Još uvijek bez presude

Podsjetimo, Radovan Karadžić uhićen je u srpnju 2008. godine, 13 godina i dva dana nakon što je protiv njega podignuta optužnica, a skrivao se u Beogradu pod imenom Dragan Dabić. Nakon više godina suđenja još uvijek nije donesena presuda u njegovom slučaju.

Povratak na Net.hr